מתוך הבלוג של לימור תירוש
מגוון אטריות הביצים בסין גדול, ואיכותן משתנה לפי היצרנים והאזורים השונים. איכות האטריות המיובאות לישראל אינה משביעת רצון וצריך לדעת לבשלן כך שלא יהיו רכות וספוגיות. השימוש בווק הכרחי להכנת מנת אטריות מוקפצת, שכן הוא רחב וגדול דיו לפעולת ההקפצה, פיזור החום שבו אחיד והוא מאפשר את קבלת המרקם החרוך ללא בישול יתר. >> עוד על אטריות ועל מוקפץ סיני
נודלס תרד וביצים
לשמחתנו, קל להשיג כיום פטריות שיטאקי טריות. ניתן למצוא אותן כמעט אצל כל ירקן ובמרכולים השונים. מעבר לטעמה העדין הרווי בניחוחות אדמה, ולעובדה שהיא נחשבת לבריאה שבחבורה, מרקמה הבשרני דחוס וחלק והיא יכולה להחליף את תחושת הלעיסה והשובע שבאכילת בשר. אם אינכם מוצאים את הטרייה, החליפו אותה במיובשת, רק השרו במים רותחים למשך רבע שעה או יותר ושיטפו היטב לפני הפריסה.
חומרים ל-2-3 מנות):
200 גרם אטריות ביצים איכותיות
2 ביצים
כפית סויה
3 כפות שמן בוטנים או תירס
2 כפיות (20 גרם) ג'ינג'ר קצוץ או מגורר
2 שיני שום קצוצות
¼ פלפל אדום או ירוק חריף פרוס לחצאי עיגולים
2 כפיות סוכר קנים
¼ כרוב סגול (ללא העלים החיצוניים הבשרניים) קצוץ לשערות דקיקות (עדיף במנדולינה)
8 פטריות שיטאקי טריות ללא הרגל ופרוסות
גזר קטן קלוף וקצוץ לגפרורים
500 גרם תרד צעיר שטוף ומיובש
¼ כוס נבטים סיניים (הסוג הלבן שמונבטים ממש – mung beans)
3 כפות רוטב צדפות
2 כפות רוטב דגים
כפית שמן שומשום
2 כפות בוטנים קלויים (ללא הקליפה) קצוצים
אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות בסיר עם מים רותחים למשך 2-5 דקות (תלוי בסוג האטריות) עד לרמת אל דנטה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה עם מי קרח.
טורפים בקערה קטנה ביצים וסויה.
מחממים ווק על להבה חזקה, מוזגים כף שמן, יוצקים את הביצים, מניחים להתייצבות לחצי דקה ואז מערבבים כמו ביצה מקושקשת, מעבירים לצלחת.
מוזגים לווק 2 כפות שמן, מוסיפים ג'ינג'ר, שום, עיגולי פלפל חריף וסוכר ומטגנים חצי דקה. מוסיפים כרוב סגול ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים למשך שלוש דקות.
מסננים את האטריות ממי הקרח ומוסיפים אותם לווק יחד עם הביצים, רוטב הצדפות ורוטב הדגים. מקפיצים עד שהתחממו היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
מזליפים מעט שמן שומשום, מפזרים בוטנים קצוצים ומגישים מיד.
.
עוד מתכוני נודלס של לימור תירוש:
נודלס עם טופו ופטריות
.
.
.
.
.
.
.
נודלס עם עוף וירקות
.
.
.
.
.
.
.