מתוך הבלוג של לימור תירוש
מבין כל הירקות, רק מעטים יכולים להכתיר עצמם כמנהיגים, אבל החציל יכול. יש בו איכויות של לידר, הוא עוצמתי, דומיננטי וכריזמטי. עוצמתו גם נמדדת ביכולתו לשנות את אופיו ולהשתלב בצניעות בהתאם לסביבתו.
למעשה קשה לתאר את המטבח הים תיכוני ללא החציל. הוא אהוב על כולם, לרוב קלוי על אש גלויה או על גריל פחמים או כמטוגן לצד לימון ושום. יש שיעדיפו אותו מאודה ויש שאוהבים אותו כממולא, כך או כך הוא משתלב באופן הרמוני עם שפע עשבי התיבול וחומרי הגלם הים תיכוניים בהם בורכנו. אבל השידוך המופלא מכולם הוא עם שמן זית ארומטי, איתו הוא מתאחד באופן סימביוטי; הם מעצימים אחד את השני אבל גם מתאחדים באופן ששמור רק לזוגות מהמיתולוגיה.
גם מטבחי אסיה אוהבים את החציל. הם מאדים, מטגנים ומבשלים אותו, והוא מצידו, מקבל בשמחה את שפע הטעמים והרטבים האסייתים הדומיננטיים. >> עוד על חצילים
קדירת בשר מטוסקנה
קדירת בשר איטלקית עם נוכחות עשירה וטעמים עמוקים. השילוב המוצלח בין החציל לשעועית, יחד עם עושר התבלינים יוצר תבשיל טעים במיוחד, שנפלא להגישו ביום גשם כשהגוף דורש אוכל חם ומשביע.
צלחת קרמיקה: ורד טנדלר דיין
החומרים (ל8-10 מנות):
קילו שפיץ שייטל או אונטר ריב, חתוך לקוביות קטנות
½ כוס שעועית לבנה קטנה, מושרת ללילה במים קרים
2 חצילים בינוניים בעלי קליפה מבריקה
6 כפות שמן זית
½ כפית מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן קנולה
2 כרישה, קצוצה לחצאי עיגולים
3 ענפי סלרי ללא העלים, קצוצים
6 שיני שום פרוסות
כף פפריקה מתוקה
כפית וחצי גרגירי קימל שלמים
כפית כמון טחון
½ כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
כפית וחצי מלח גס
כפית וחצי פלפל שחור גרוס טרי
5 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות גסות
צרור תימין
2 כוסות יין לבן יבש
כוס וחצי מים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים את החציל, תוך השארת מעט פסים מן הקליפה וחותכים לקוביות בינוניות. מניחים קוביות חצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח ופלפל, מערבבים וצולים 20-30 דקות עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.
מחממים 2 כפות שמן קנולה בסיר רחב ושטוח ומטגנים חצי מקוביות הבשר עד השחמה. מעבירים לקערה. חוזרים על הפעולה עם החצי הנותר.
מחממים 3 כפות שמן זית באותו הסיר ומטגנים כרישה וסלרי עד התרככות, מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים דקה או עד שבוקע מהם ריח נעים. מוסיפים שעועית מסוננת ועגבניות ומטגנים שתי דקות. מוסיפים קוביות בשר, חצילים קלויים ותימין, מערבבים ומוסיפים יין ומים.
מרתיחים, מכסים במכסה ומבשלים על אש קטנה ובעבוע עדין 3 שעות. מערבבים מידי פעם. לפני ההגשה מתקנים תיבול ומוסיפים מלח במידת הצורך.
.
עוד מתכוני חצילים של לימור תירוש:
סלט חצילים ביוגורט ועדשים
.
.
.
.
.
.
.
.
.
אינוולטיני חצילים
.
.
.
.
.
.
.
.
.