3 כריכים לילדים מוצלחים

לרגל תחילת שנת הלימודים קבלו שלושה מתכונים לסנדוויצ'ים טעימים: עם ביצה קשה, עם עוף ואבוקדו וכריך סביח. וכן, גם למבוגרים מותר

כריך סביח

כריך ביצה קשה קלאסי

כריך ביצה קשה קלאסי

מרכיבים:

לחמנייה לבנה רכה

ביצה מבושלת כמעט קשה (רתיחה פלוס 4 דקות)

תלתלי גזר (יוצרים בעזרת קולפן ירקות)

צנוניות קטנות פרוסות דק

פרוסות מלפפון טרי

טבעות בצל סגול פרוס דק

נבטי חמנייה טריים

ממרח שום ושמן זית

אופן ההכנה:

חוצים את הלחמנייה לרוחבה.

מורחים את ממרח האיולי משני צדי הלחמנייה, מניחים בתפזורת את תלתלי הגזר, המלפפון, נבטי החמניות, טבעות הצנונית והבצל סגול.

חותכים את הביצה ומניחים מעל הירקות בסנדוויץ'.

.

כריך סביח

כריך סביח

מרכיבים:

פיתה חמה וטרייה או לחמנייה

פרוסות חצילים אפויות עם מעט שמן

עגבנייה פרוסה דק

ביצה קשה חומה

בצל חתוך לקוביות

פלפל ירוק חריף פרוס לפי הטעם

2 גבעולי פטרוזיליה טרייה

3-4 כפות טחינה

1 כף עמבה

אופן ההכנה:

בפיתה מסדרים את החצילים האפויים, מעל מסדרים את העגבנייה הביצה הפטרוזיליה והבצל הקצוץ.

את הטחינה והעמבה יוצקים מעל ומגישים.

.

כריך עוף צלוי ואבוקדו

כריך עוף צלוי ואבוקדו

מרכיבים:

לחמנייה מקמח מלא

חזה עוף פרוס וצלוי

1 כף שמן

אבוקדו פרוס ומקולף

פלפל אדום קלוי

בצל סגול פרוס

מיונז לייט

ממרח עגבניות מיובשות

עלי ארוגולה או חסה

אופן ההכנה:

מורחים את חזה העוף בשמן, מתבלים וצולים על גריל או מחבת פסים.

מורחים לחמנייה במיונז לייט וממרח עגבניות מיובשות ומניחים על התחתית את חזה העוף, מניחים מעל פרוסות אבוקדו, פלפל קלוי, בצל סגול ועלי ארוגולה.

סוגרים ומגישים. ניתן להגיש בשתי לחמניות קטנות כמנה קלה מוקטנת.

בתיאבון!

המתכונים באדיבות השף גילי חיים להלמנ'ס

צילום: יח"צ