שני סלטים לאחרי החגים

שני מתכונים נפלאים לסלטים שיכולים לשמש גם כארוחה שלמה. באדיבות השף צ'רלי פדידה ממסעדת Olive Leaf

סלט סלק חי ותפוח עץ גרנד

סלט ירוק עם אנדיב, אספרגוס, פילה הדרים ופקאן ברוטב ויניגרט פקאן

החומרים לסלט (ל-6 מנות):

לב חסה אדומה

לב חסה ערבית

חופן עלי רוקט

10 עלי עולש

12 פילה תפוז

12 פילה אשכולית אדומה

6 אספרגוסים

20 אגוזי פקאן סיני

החומרים לויניגרט פקאן

150 גרם אגוזי פקאן סיני טחונים

1 שן שום

כוס מיץ תפוזים

2 כפות חרדל דיזון

3 כפות ממרח תמרים

מיץ מחצי לימון

3 כפות חומץ בלסמי

½ כוס שמן אגוזים

¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

הכנת הסלט: שוטפים את החסות מקלפים את ההדרים ומוצאים את הפילה. מקלפים את האספרגוס, מבשלים בישול קצר (בלאנצ') ומעבירים למים עם קרח. מניחים על צלחת את החסות לאחר שתיבלנו ברוטב, ומסדרים מלמעלה את פירות ההדר, האספרגוס ושברי הפקאן.

הכנת הרוטב: מערבבים בצנצנת את כל המרכיבים ומזליפים מעל לסלט.

.

סלט סלק חי ותפוח עץ גרנד

החומרים (ל-4 מנות):

1 סלק אדום בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות

2 תפוחי עץ גרנד קלופים וחתוכים לרצועות דקות

2 גבעולי סלרי אמריקאי עם החלק הירוק קצוצים דק

¼ כוס אגוזי מלך או לוז קלויים (בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 8 דקות)

5 כפות חומץ

2 כפיות דבש (או סילאן)

3 כפות שמן חמניות

מעט מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

מסדרים את פרוסות הסלק סביב צלחת הגשה.

מערבבים את שאר המצרכים בקערת ערבוב ומגישים במרכז הצלחת.

מורחים את המרינדה שנשארה מהסלט על הסלק מסביב ומגישים.

בתיאבון!