קציצות קינואה ותרד אפויות

היינו יכולים להסביר לכם על כל הערכים התזונתיים והבריאותיים שיש בקציצות האלה, אבל אנחנו מעדיפים להדגיש שהן פשוט נורא טעימות

קציצות קינואה

יש לי יחסים מורכבים עם קינואה. מצד אחד אני בהחלט מודעת לסגולותיה הבריאותיות המופלגות, ומצד שני – מה לעשות? – היא פשוט לא טעימה לי, וכדי שהיא תהיה טעימה צריך להוסיף לה המון עשבי תיבול ושאר תוספות.

כל זה השתנה כשגיליתי שקינואה יכולה להיות חומר גלם נהדר לקציצות. ככה היא גם יותר טעימה וגם מהווה תחליף מצוין לקציצות בשריות. במתכון שלפניכם, שאותו מצאתי בעמוד של סלונה אוכל בפייסבוק, במתכון הזה הוספתי לקינואה תרד ובצל ירוק, אבל אפשר לנסות את המתכון הזה גם עם קינואה עם גזר ועשבי תיבול. אם ניסיתם, דווחו איך יצא.

קציצות קינואה ותרד אפויות

המצרכים:

1 בצל

1 כוס קינואה לא מבושלת

2 כוסות מים

3 ביצים טרופות

שליש כוס פרמז'ן מגורר

3 בצלים ירוקים חתוכים דק

3 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1 כוס תרד מבושל קצוץ

1 כוס פירורי לחם או חומוס קלוי טחון

אופן ההכנה:

לחתוך את הבצל קטן ולטגן. להוסיף את הקינואה ו-2 כוסות המים, לבשל עד שהם נספגים. לצנן.

בקערה גדולה לערבב את הקינואה המבושלת עם שאר החומרים ולתת לעיסה לעמוד כמה דקות.

ליצור קציצות, לשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולאפות ב-180 מעלות כ-45 דקות. בחצי הדרך להפוך את הקציצות.

הערות:

במתכון המקורי לא היה בצל מטוגן, אבל אצלנו בבית אין מתכון שלא מתחיל ב"טגנו בצל".

לעומת זאת, לא השתמשתי בשום (כי לא היה)

מכירים את זה שאתם לא לומדים מטעויות ונדמה לכם שהקופסה הגדולה של התרד תספיק? אז היא לא, ואם אתם משתמשים בתרד טרי, תצטרכו שתי קופסאות, אולי אפילו 3.

במתכון המקורי היו 4 ביצים. לי זה עבד מעולה גם עם 3

את פירורי הלחם אפשר להחליף בחומוס קלוי טחון (כזה של גונדי), ואז הקציצות גם יהיו יותר טעימות וגם נטולות גלוטן.

במתכון נעשה שימוש בבצל ירוק חי, אבל אם אתם (כמוני) לא סובלים בצל ירוק חי, הוסיפו אותו לסיר הקינואה בדקות הבישול האחרונות, כדי שיתבשל קצת).

וכמובן שאפשר לטגן במקום לאפות.

הקציצות המוכנות הולכות נפלא עם רוטב של יוגורט ועירית (או רק יוגורט למי שמתעצל), אבל הם גם יעבדו עם רוטב עגבניות טוב, או סתם לנשנש אותן ככה.

בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק