קציצות פטריות וקינואה טבעוניות

קציצות קינואה טעימות, שניתן לגוון באינסוף דרכים. הן בריאות, טעימות ומתאימות גם לבראנץ', גם לארוחת ערב ואפילו כמנת צד שאפשר להגיש לשולחן

קציצות טבעוניות

קציצות ירק טבעוניות (צילום :נועה פורמן)

קציצות ירק הן תמיד בחירה טעימה ומנחמת לבראנץ' מפנק, לפיקניק, לארוחת ערב קלילה, ואפילו למנת פתיחה שאפשר להגיש לשולחן. המתכונים המסורתיים לקציצות ירק כוללים תמיד טיגון בשמן עמוק, ורשימת מרכיבים לא בריאה במיוחד. אבל אני, בהיותי אימא ונטורופתית, תמיד מחפשת איך לשכלל את המתכונים כך שיהיו בריאים יותר, משביעים וטעימים לי ולילדים שלי – ארבעה בנים מקסימים ובעלי תיאבון מרשים.

קציצות הקינואה הללו בתוספת סלט מהוות ארוחה שלמה, נהדרת וטעימה על נפלאות הקינואה כבר דיברו רבות –מכילה חלבון מלא ועשירה בוויטמינים ומינרלים. תנסו את הלביבות ואני מבטיחה שתתאהבו בהן. ניתן לגוון את המתכון הבסיסי עם שלל ירקות- תרד, מנגולד ועליי קייל, בטטה ובצל ירוק, פטריות וכרישה, אפונה, קישואים, נענע, כרובית ובצל ועוד.

לביבות קינואה עם פטריות

חומרים:

כוס קינואה שטופה היטב (השטיפה עוזרת להוציא את המרירות)

1/2 שקית של פטריות שיטאקי מיובשות

2 כרישה, פרוסה דק

2 שיני שום כתוש

חבילה של פטריות יער

חבילה של פטריות שמפיניון

2 ענפי תימין

קצת אגוז מוסקט, מגורד

1/2 כוס אגוזי קשיו (מושרים ארבע שעות במים אבל לא חובה)

1/2 – 3/4 כוס קמח קינואה

מלח גס אטלנטי (אפשר גם מלח רגיל)

אופן הכנה:

1. 20 דקות לפני הכנת הלביבות משרים את הפטריות המיובשות במים חמים.

לאחר 20 דקות מסננים את המים ושומרים לחוד את המים ואת הפטריות.

2.מבשלים את הקינואה עם קצת מלח גס אטלנטי בשני כוסות נוזלים – כוס מנוזלי הפטריות וכוס מים כ- 15 דקות.

3. מטגנים קלות את הכרישה עד שנעשית מעט זהובה, מוסיפים את השום, הפטריות וענפי התימין ומבשלים עד שהתערובת רכה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. (בסוף הבישול להוציא את ענפי התימין)

4. טוחנים בבלנדר את מחצית התערובת של הפטריות ביחד עם אגוזי הקשיו ו-1/4 כוס מים ומערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה ואחידה (לעיתים צריך להוסיף עוד מעט מים)

5. מערבבים בעזרת כף את שאר הפטריות, הקינואה ותערובת הקשיו ומוסיפים קמח. במידה והתערובת דלילה מדי מוסיפים עוד קמח.

6. מחממים מחבת עם שמן יוצרים עיגולים ומטגנים משני הצדדים.

ניתן לאפות בתנור חם 200 מעלות כ- 15 דקות, במחצית הזמן הופכים את הלביבות.

נועה פרומן היא שפית ומנחת סדנאות בישול בריא בחוות השף האורגני במושב חגלה