זה רק נראה מסובך, אבל קל מאוד להכין פרופיטרול, ויש גם טוויסט איטלקי לקינוח הקלאסי.
לפרופיטרול:
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
185 גרם קמח לבן
4 ביצים
1 כפית סוכר רגיל (או כמו במתכון של השף הבריטי – 2 כפיות סוכר שנטחן בבלנדר והמרקם שלו הפך כמו חול)
200 מ"ל מים
קורט מלח
למילוי:
כדור גלידת קפה או וניל
לרוטב:
250 גר שוקולד מריר משובח
20 גר' חמאה
חבילה שמנת מתוקה
3 מנות אספרסו
איך מכינים:
– מניחים את החמאה והמים בסיר ומביאים לידי רתיחה.
– מסננים את המרכיבים היבשים ביחד (מלח, קמח וסוכר) ומכניסים לסיר עם החמאה והמים.
– מחממים את הסיר לחום בינוני ומערבבים מהר עד שהעיסה הופכת אחידה והבצק מופרד מדפנות הסיר.
– לתת לבצק להתקרר חמש דקות ולזלוף לעיסה את תערובת הביצים הטרופות כל פעם קצת ולהמשיך לערבב עד לקבלת מרקם זוהר, חלק ונעים של הבצק.
– להכניס את הכל לשקית זילוף ולזלף לצורת פרופיטרול ברוחב 2 ס"מ.
– לסדר בתבנית עם נייר אפייה ולוודא שיש רווח בין אחד לשני.
– להכניס לתנור בטמפרטורה 200 מעלות למשך 25 דקות עד שהן מזהיבים.
– כאשר הפרופיטורולים מוכנים יש לפרוס אותם בעדינות על מנת לשחרר את החום ולתת להם להתקרר ולאחר מכן למלא בגלידה.
לרוטב:
להמיס חמאה עם שוקולד (בבן מרי או ישירות על התנור)
להוסיף שמנת
להוסיף שלוש מנות של אספרסו טוב
להזליף את המילוי הפרופיטורולים לשפוך את הרוטב שוקולד-אספרסו מעל וללקק את האצבעות.
[youtube Xi55sheWqzs nolink]
*****
המתכון באדיבות השף הבריטי ריצ'ארד פוקס לחברת ראלקו.