עוגת לימון ומשמשים מיובשים

אין נפלא מלסיים ארוחה עם עוגת לימון חמצמצה ומרעננת. ללימור תירוש יש עבורכם 3 מתכונים לעוגות לימון נפלאות, לחורף נעים וטעים

עוגת לימון ומשמשים מיובשים

מתוך הבלוג של לימור תירוש

העונה החמה מאחורינו ולשמחתנו התחילו לזרום לשווקים לימונים צהובים ומבריקים שעסיסם חזר להיות הדבר האמיתי. וכשהעונה מתחילה, מתחיל אצלי גם בולמוס האפייה של עוגות לימוניות, כי אין נפלא מלסיים ארוחה עם עוגת לימון חמצמצה ומרעננת. השימוש בלימונים לעוגות וקינוחים מלא אפשרויות: החל מעוגת שיפון קלאסית שמבושמת בגרידת לימון, עוגה שנאפית תדיר בבתים רבים, דרך טארט לימון עם תלולית מרנג חרוכה שלהכנתו נדרשת מיומנות ואלגנטיות ומוס לימון ועד סורבה לימון, סופלה לימון, עוגיות לימון ועוד. >> עוד על לימונים

עוגת לימון ומשמשים מיובשים בוויסקי

לעוגה הנפלאה הזו אלף טעמים ומרקמים. בסיס העוגה חמצמץ מתקתק, מעליו מונח ציפוי עליון של משמשים מקורמלים ששרו בוויסקי ולימון – שילוב שמעניק לעוגה אופי מגרה ומרקם קראנצי ודביק.

עוגת לימון ומשמשים מיובשים

חומרים:

למשמשים:

150 גרם משמשים מיובשים

3 כפות וויסקי

2 כפות מיץ לימון

25 גר' חמאה

¼ כוס (50 גרם ) סוכר חום

לבצק:

150 גרם סוכר

125 גרם חמאה רכה

גרידה מלימון אחד

2 ביצים

175 גרם (כוס ורבע) קמח לבן

1 כפית אבקת אפייה

½ כפית סודה לשתייה

קורט מלח

1 מכל שמנת חמוצה של פעם

לתערובת הלימון:

כף וחצי אבקת סוכר

50 מ"ל מיץ לימון

אופן ההכנה:

משרים משמשים, וויסקי ולימון למשך חצי שעה, מערבבים מפעם לפעם, מסננים ושומרים כף מהמשרה.

גוזרים מלבן מנייר אפייה בגודל תחתית התבנית (אינגליש קייק או עגולה 22) ומניחים אותו בתבנית משומנת היטב (אין צורך לרפד גם את הדפנות).

מחממים מחבת עם חמאה וסוכר חום עד שהחמאה מבעבעת והסוכר נמס, מסירים מהאש ומוזגים מיד לתבנית באופן אחיד שיכסה את נייר האפייה. מסדרים את המשמשים המסוננים מעל תערובת החמאה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מנפים יחד את החומרים היבשים.

בקערת המיקסר מקציפים סוכר, חמאה וגרידת לימון, עד קבלת תערובת תפוחה.

מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים. מוסיפים לסירוגין ובהדרגה את הקמח, השמנת החמוצה וכף ממשרה המשמשים ומערבלים מעט מאוד.

עורמים את הבלילה על המשמשים ואופים 35 דקות.

מוציאים מהתנור ומוזגים, כף אחר כף, את הסירופ על העוגה החמה, מצננים עשר דקות.

הופכים על צלחת הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר.

עוגת לימון ומשמשים מיובשים

.

מתכוני עוגות לימון נוספים של לימור תירוש:

טארט לימון עם חמוציותטארט לימון עם חמוציות

.

.

.

.

.

.

.

.

.

מיני לימון עדינותמיני לימון עדינות

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.