עוגת בננה ופקאן בציפוי קרם חמאת בוטנים

עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה והרזיה, לא מוכנה לותר על מתוקים. במקום להימנע מהם ולהתייסר, היא ממליצה על מתוקים בריאים ומציעה מתכון לעוגה נהדרת ובריאה

עוגת בננה ופקאן בציפוי קרם חמאת בוטנים

אחד הדברים שהכי קשים לוותר עליהם הם המתוקים. בעיקר כשמחליטים לעבור לתזונה טבעית, מטעמי בריאות. מתוק זה הכי טעים.

אני לא מוותרת על המתוקים שלי, ולא ממליצה לאף אחד לוותר עליהם, כי כשמוותרים על משהו לגמרי, זה רק מגביר את הכמיהה אליו, ובסוף אנחנו מוצאים את עצמנו אוכלים ממנו יותר ממה שתכננו מלכתחילה.

מה שאני כן ממליצה, זה שאם כבר לאכול מתוקים, רצוי להכין אותם בבית (לא לקנות מוכנים), ולהשתמש ברכיבים קצת יותר בריאים.

יש מתוקים בריאים

לדוגמא: במקום סוכר מעובד (שעובר זיקוק כימי), אפשר להשתמש בסילאן (סירופ תמרים) או מייפל. נכון, גם אלה הם סוכרים, אבל תהליך היצור שלהם לא כולל זיקוק כימי: סילאן מופק על ידי בישול וסחיטת התמרים ואילו מייפל מופק מחימום נוזל שמוציאים מעץ המייפל.

כמובן שאת הקמח הרגיל רצוי להחליף בקמח מלא,- ורצוי גם לדאוג שהקמח נטחן מגרגירים שלמים בטחינת ריחיים. רצוי לבחור בקמח כוסמין מלא במקום קמח חיטה. החיטה נחשבת לאלרגן נפוץ, ולרוב היא עוברת הנדסה גנטית.

עוד שדרוג שאפשר לעשות, הוא להשתמש בטחינה, בחמאת בוטנים או חמאת שקדים במקום שמן. הם אמנם עשירים בשומן, אבל מכילים גם חלבון, מינרלים וסיבים תזונתיים – ולכן הם מזונות מאוזנים יותר מהשמן (שמכיל 100 אחוז שמן).

מכיוון שאני טבעונית, אני לא משתמשת בביצים. במקום ביצים אני מכניסה לתערובת בננה, רסק התפוחים והטחינה (לא חייבים להשתמש בשלושתם יחד).

עוגת בננה ופקאן בציפוי קרם חמאת בוטנים

הנה דוגמא לעוגה קלילה, גם מבחינת תהליך ההכנה וגם מבחינת הטעם, שכל מי שטעם אותה התאהב בטעם שלה – גם אלה שאינם טבעונים או "שוחרי בריאות".

החומרים הדרושים

לבצק:

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית סודה לשתיה

2 כפות אבקת חרובים או קקאו

3/4 כוס “חלב” בננה (בננה מרוסקת בבלנדר עם 1/2 כוס מים)

1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר וללא תוספים

כפית חומץ

קצת פחות מ-1/4 כוס סילאן

השלמה ל-1/4 כוס עם מייפל

חופן פקאנים שבורים

לציפוי:

4 כפיות גדושות חמאת בוטנים טבעית ללא תוספים

2 כפיות סירופ מייפל אמיתי

להכנת העוגה משתמשים בתבנית עגולה רחבה ושטוחה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. משמנים את התבנית.

3. מערבבים את החומרים היבשים: הקמח, אבקת החרובים, הסודה לשתיה והפקאנים.

4. מערבבים את החומרים הרטובים, בקערה נפרדת: הסילאן, המייפל, רסק התפוחים, “חלב” הבננה והחומץ.

5. מערבלים את תערובת החומרים היבשים עם החומרים הרטובים. מערבבים מעט ככל האפשר.

6. מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור ל-20 דקות.

7. מערבבים את חמאת הבוטנים והמייפל ומורחים על העוגה באופן שווה. כדאי לחכות שהעוגה תתקרר, לפני שמורחים את הציפוי.