סלט פטריות עם קארמה טובה

מה יש בה, במילה טבעונות, שמעורר כל כך הרבה חרדות אצל אנשים, בעיקר כשמדובר בטבח שמבשל עבורם? הצעה לארוחה טבעונית עשירה ומתכון לסלט שיגרום גם לטבעונופובים ללקק אצבעות

ירקות על עלה
Processed with VSCOcam with c3 preset

גולף חנוך שכטר צילום: אליענה גולומב אוכל טבעוניצילומים: אליענה גולומב. סטיילינג: תמר מרקוביץ. כלים ומפות: גולף אנד קו

אני טבעוני. בחיים לא חשבתי שאני אהיה טבעוני. טוב אני לא ממש טבעוני, אבל בטח לא קרניבור. אם כבר, אז אני אגדיר את עצמי social carnivore או "בבית אני טבעוני". בשבילי זה קרב אבוד מראש. באירועים אני חייב לבשל בשר ובמסעדה שאני מבשל בה אני חייב לטעום את מה שאני מוציא לשולחנות, לא משנה מה זה.

אם לקוח רוצה כבש שלמה צלויה בבור שחפרנו בכפיות, הוא יקבל. אני גם מבשל דגים. קטנים וענקיים. בכל מה שקשור לגבינות אני משתדל להצמיד את הלקוח לשילוש הקדוש שלי. פרמז'ן, קרם פרש / יוגורט וגבינת המאירי. הם הופכים כל טבעונופוב למרוצה. אני מנסה לא לכפות את דעותיי על איש. להתווכח אני גם יודע, אבל אני תמיד מנסה להסביר לאדם שמולי את ההיגיון שלי בדעתי, עם דגש על שלי. את עניין הטבעונות שלי אני כמעט לא מזכיר. המילה הזאת מעוררת באנשים מסויימים אנטגוניזם ותחושת אי נוחות. בטח כשמדובר בטבח שמבשל לך. אז אני לא טבעוני. אני מעדיף לבשל ירקות וקטניות. שתי מילים שטומנות בחובן עולם שלם של חומרי גלם. ואני ממליץ עליהן לכל מי שרוצה שאבשל לו.

גולף חנוך שכטר צילום: אליענה גולומב אוכל טבעוני

אצלה זה אחרת. היא צמחונית כבר הרבה זמן, מקטנות, אבל מארוחת הבוקר היא חוזרת על המנטרה "הלוואי והייתי טבעונית אבל קשה לי בלי גבינות. אחחח, הגבינות". הרי בסופו של דבר, הכל טמון במגוון. במחשבה על כך שאם ננטרל מהמזונות שלנו גבינות וביצים בנוסף לבשר ודגים, נדלל את התפריט שלנו, שייאלץ להיות מורכב מתחליפים.

מאז שאנחנו מכירים אני מנסה לגרום לה לנצל את זה שיש לה שף צמוד ולנסות לחשוף אותה למגוון של מנות, שהיחידי שסבל כדי שהן יגיעו לצלחת שלה הוא החקלאי. (והוא גם אמור להרוויח על זה כסף). זה חשוב לי בקטע אידיאולוגי, אבל יותר בקטע של קארמה. אם הייתי בודהיסט הייתי כותב "בקטע דתי".

גולף חנוך שכטר צילום: אליענה גולומב אוכל טבעוני

יש לה יומולדת בסוף החודש. בשבת בבוקר היא תכננה את המשתה שנערוך לה ואני קפצתי על ההזדמנות לדחוף את הטבעונות. הרי היא רק רוצה לשמוח ולשמח. צעקתי "משתה טבעוני של 30 מנות שמבוססות על 20 חומרי גלם בלבד". היא בהתה בי מחוייכת מאוזן לאוזן. ראיתי שבין העיניים רצות מחשבות על איך היא פותחת שולחן עכשיו. מיד. למי אכפת סוף החודש. "אהבתי את הרעיון אבל אני מפחדת שחברות שלי לא יהיו מרוצות. בוא נעשה טעימות לאירוע. כמו לפני חתונה. אני אזמין 3 חברות, לא נגלה להן שזה טבעוני, תכין לנו בראנץ' ואנחנו נחליט". עוד הזדמנות לבשל לה, זכיתי, אבל אני אוהב שהיא מנסה למצוא לזה תירוצים. שלא יהיה מובן מאליו.

גולף חנוך שכטר צילום: אליענה גולומב אוכל טבעוני

בניתי להן תפריט טעימות של 8 מנות. קניתי טחינה, חובה בכל ארוחה טבעונית. הולך עם הכל. אבוקדו זה החמאה של עולם הירק והוא גם נחטף לטובת גוואקמולי וכדי להעשיר את סלט הירקות. הארטישוקים בשיא העונה עכשיו. חציתי אותם, ניקיתי את הלב ובישלתי במים. סיננתי, ייבשתי ובמחבת חמה עם שמן צרבתי את הצד הפתוח. איתם במחבת מעט אפונת גינה טריה, שום, גרידת לימון ועשבים. שתי דקות לצבע וטעם והפכתי בצלחת כשהאפונים ממלאים את החור שפערתי בלב הארטישוק. היו סלקים כמובן, פטריות צלויות עם ערמונים, שאלוטס ושום, תרד טורקי, שקדים ועדשים שחורות. פריקה שבישלתי עם ירקות שורש ואורז לבן עם פיצוחים וירוקים, סלטי עלים מכל הסוגים בכל אחד ירקות אחרים מהשוק.

גולף חנוך שכטר צילום: אליענה גולומב אוכל טבעוני

הן התיישבו מול השולחן עמוס הצלחות בחצר והתחילו לאכול. סיימתי לנקות את המטבח והתיישבתי לכתוב תפריט למשתה שלה. עכשיו צריך למצוא 30 (!!!) מנות מ-20 חומרי גלם. לפי החיוכים והשקט שהיה כשנכנסתי פנימה, לא היה אפילו צורך להגיד להן שמה שהן אכלו היה טבעוני, מבחינתן הוא היה טעים ומגוון. מבחינתי הוא היה מלא בקארמה טובה.

גולף חנוך שכטר צילום: אליענה גולומב אוכל טבעוני

סלט פטריות צלויות עם ערמונים, שאלוטס ושום, תרד טורקי, שקדים ועדשים שחורות

גולף חנוך שכטר צילום: אליענה גולומב אוכל טבעוני

מרכיבים:

סלסלת פטריות מאיזה סוג שבא לכם

2 בצלצלי שאלוט / חצי בצל סגול

3 שיני שום

חופן קטן של עלי מרווה

רבע פלפל ירוק חריף

1 שקית ערמונים

200 גר' עדשים שחורות

1 סלסלה/ צרור תרד (עדיף תורכי, גם ניוזילנדי זה בסדר)

80 גר' שקדים קלויים חצויים

3 כפות טחינה מוכנה (מטחינה גולמית, מים, מיץ לימון ומלח דק)

מעט עשבי תיבול (נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק ומה שבא עוד)

אופן ההכנה:

1.מרתיחים את העדשים בסיר עם מים חצי שעה בערך, עד שהן מתרככות, בלי מלח, מסננים.

2. באותו סיר ממלאים חצי כוס מים, מרתיחים ושופכים את התרד פנימה. מערבבים כמה דקות עד שהתרד "קורס", מבושל לגמרי, איבד את כל הקראנץ' שיש בו. זה יקח כמה דקות. מוציאים לקערה.

3. בתבנית מפרקים את הפטריות בידיים לחתיכות בגודל שן שום. את הבצל חותכים לפרוסות, גם את השום והפלפל החריף. מוסיפים עלים של מרווה, שמן זית, מלח גס ופלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור חם מאוד ל-20 דקות. כל 5 דק כדאי לערבב שהפטריות לא יתייבשו או שלחילופין השום והבצל לא יישרפו.

4. כשהפטריות מוכנות מוציאים את התבנית. מוסיפים לתבנית את התרד, העדשים והשקדים, מערבבים שיחליפו חום ונוזלים ומגישים.

5. כמובן שמומלץ להגיש עם טחינה ועשבים קצוצים, תמיד באים בטוב.

בתאבון.

עוד מתכונים וסיפורים אפשר למצוא בבלוג של חנוך שכטר