סלט פומלה

לימור תירוש במתכון לסלט חריף-חמוץ-מתוק שמקורו בתאילנד

סךט

מתוך הבלוג של לימור תירוש

את טעמו של סלט הפומלה שאכלתי על חוף ים נידח בתאילנד אני זוכרת כאילו אכלתי אותו אתמול. עברו 15 שנים, ומאז אין חורף שאינני מכינה את הסלט החריף-חמוץ-מתוק הזה, לפעמים בגרסה המקורית עם אבוקדו ושרימפס ולפעמים עם אטריות, צ'ילי ושפע עשבים. שם גיליתי שפומלה היא לא רק פרי שמנשנשים מול טלוויזיה, לפומלה יש גוף, מרקם ועסיס שמשתלבים באופן יוצא דופן עם עושר הטעמים האסיאתיים. >> עוד על פומלות

סלט פומלה שרימפס ואבוקדו

סלט פומלה שריפמס ואבוקדוקרמיקה: ורד טנדלר דיין

חומרים (ל-4 מנות):

1 פומלה גדולה, קלופה ומפורקת לבקבוקונים

250 גרם בייבי שרימפס קלופים (אפשר קפואים)

1 אבוקדו בשל (לא רך מדי) חצוי, פרוס לחצאי עיגולים דקים

3 בצל ירוק שטוף וקצוץ

חופן עלי כוסברה שטופים ומיובשים

צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות (לפי הטעם)

50 גרם קשיו קלוי קצוץ

לרוטב:

2-3 כפות מיץ ליים או לימון

כף רוטב דגים

2 כפיות סוכר קנים או דקלים

כפית שמן שומשום או אבוקדו

רבע שן שום קצוצה

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את השרימפס, מוודאים רתיחה לחצי דקה ומסננים. שוטפים היטב במים קרים ומסננים. מעבירים לקרש חיתוך, קוצצים לחתיכות קטנות נפטרים מהזנבות ומעבירים לקערה.

מוסיפים לקערה בקבוקוני פומלה, פרוסות אבוקדו, בצל ירוק, עלי כוסברה, צ'ילי וקשיו.

מנערים בצנצנת את כל חומרי הרוטב, מוזגים על הסלט, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מיד עם מעט קשיו קצוץ מעל.

סלט פומלה שריפמס ואבוקדו

.

עוד סלטי פומלה של לימור תירוש:

סלט פומלה ואטריות זכוכיתסלט פומלה ואטריות זכוכית

.

.

.

.

.

.

.

.

.

אורז חם בקוקוס, הל ופומלהאורז חם בקוקוס, הל ופומלה

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.