מרק זיתים

לאלינוער רבין יש ספר חדש ובו 80 מתכוני מרקים ועוד 20 מתכונים למאפים שאפשר לאכול לצד המרק. מתוך הספר, קבלו מתכון למרק זיתים וגם לעוגיות מלוחות עם זיתים

מרק זיתים

מרק זיתים ועוגיות זיתים אלינוער רבין

החומרים:

1 בצל קטן קצוץ

50 גרם חמאה

1 שורש סלרי קטן-בינוני מגורר

2 כפות קמח

3 כוסות ציר ירקות

1 מיכל שמנת מתוקה חמה

½ כוס זיתים קצוצים דק, קלמטה או טאסוס

אופן ההכנה:

מאדים את הבצל והסלרי בחמאה על אש בינונית, בסיר בינוני, עד שהירקות התרככו אך לא הזהיבו.

מוסיפים את הקמח, ממשיכים לבשל כשתי דקות תוך בחישה בכף עץ.

מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה, מכסים חלקית את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

מוסיפים את השמנת המתוקה החמה ומחממים כשתי דקות נוספות.

מסירים מהאש, מוסיפים את הזיתים, מערבבים וממתינים כשתי דקות לפני ההגשה.

.

עוגיות מלוחות עם זיתים

החומרים:

350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)

200 גרם חמאה מלוחה

250 גרם גבינה לבנה, 5% או 9%

1 גביע שמנת חמוצה 9%

½ כוס גבינת קשקבל מגוררת

1 כפית מלח

50 גרם זיתים קצוצים דק

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבלים את הקמח, החמאה, הגבינה הלבנה, השמנת, הקשקבל והמלח. מוסיפים את המלח ואת הזיתים הקצוצים ומערבבים ביד. מצננים כ-20 דקות במקרר.

יוצרים כדורים קטנים ומשטחים מעט. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווח בין עוגייה לשכנתה. מצננים עד שהתנור התחמם.

אופים 25-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהזהיבו.

.

מרקים – 100 מתכונים" / אלינוער רבין, הוצאת קוראים, 144 עמודים"מרקים – 100 מתכונים" / אלינוער רבין, הוצאת קוראים, 144 עמודים

צילום: קדם צלמים
אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים