מסיבת תה אמיתית ומתכון לעוגיות מעולות

הצעת הגשה מקסימה למסיבת תה של טעם וצבע שילדים אוהבים וגם שני מתכונים מתוקים, טעימים ובריאים: עוגיות טחינה והדרים ועוגיות קוקוס

עוגיות טחינה
 ויסוצקידס מסיבת תה. צילום: מירב גבישמסיבת תה צבעונית עם חליטות צמחים ועוגיות בריאות. כלים: בית התה של ויסוצקי. צילום: מירב גביש

.

כל ילד יודע, שתה ועוגיות הם שילוב מנצח, בעיקר בחורף, ושמסיבת תה אמיתית וכיפית שהילדים יאהבו תכלול, כמובן, עוגיות מתוקות. הפעם החלטתי להכין מסיבה מקסימה, חגיגית וטעימה, עם קצת יותר דגש על הבריאות של הילדים. במקום שוקו ,משקה מסירופ ממותק או משקאות קלים עתירי סוכר, הגשתי להם חליטות צמחים ופירות של ויסוצקידס בטעמי פטל, נענע וענבים. החליטות טעימות וריחניות, הן ללא סוכר וללא קפאין ויש להן מתיקות מעודנת של פרי – כך שניתן לשתות אותן ללא סוכר כלל או עם מעט סוכר או דבש .

על יד החליטות, הגשתי שני סוגים של עוגיות נפלאות: עוגיות טחינה בניחוח הדרים ועוגיות קוקוס עם קמח כוסמין ושמן קוקוס.

מקווה שתיהנו,

גבישס.

מתכון 1: עוגיות טחינה בניחוח הדרים

ויסוצקידס מסיבת תה. צילום: מירב גביש

המצרכים:

180 גר' חמאה בטמפ' חדר

¼ כוס סוכר חום כהה

½ כוס סוכר לבן

¾ כוס טחינה מלאה

1 כוס קמח כוסמין מלא מנופה

¼ 1 כוס קמח לבן מנופה

1 כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל

2 כפיות קליפת קלמנטינה מגוררת (גרידת קלמנטינה) או אשכולית אדומה.

1 חלמון ביצה

קורט מלח דק

הוראות הכנה:

מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

בקערת מיקסר שמים חמאה וסוכר ומערבלים כ-5 דק' עד לקבלת מרקם קרמי.

מוסיפים טחינה, חלמון, תמצית וניל, גרידת קלמנטינה ומלח.

מערבלים דקה, מוסיפים קמח, מערבלים דקה והבצק מוכן.

משטחים את הבצק קלות על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כחצי שעה.

יוצרים כדורים בגודל 3 ס"מ, מניחים במנג'טים קטנים או על תבנית, משטחים מעט את הכדורים בלחיצה קלה.

אופים כ-12-15 דק', עד שהקצוות פריכים והפנים רך.

מוציאים מהתנור ומשאירים בתבנית 5 דקות. מעבירים את העוגיות להתקרר על רשת.

מניחים יפה על המגש.

אפשר לשמור עד שבוע בכלי אטום.

 

מתכון 2: עוגיות קוקוס

ויסוצקידס מסיבת תה. צילום: מירב גביש

מצרכים:

2/3 כוס שמן קוקוס.

160 גר' קמח כוסמין מלא.

1 כף גדושה שבבי קוקוס.

1/3 כוס סוכר חום.

אבקת סוכר לפיזור.

הוראות הכנה:

מחממים תנור מראש ל-180מעלות.

בקערת מיקסר שמים שמן וסוכר ומערבלים דקה.

מוסיפים קמח כוסמין וכף שבבי קוקוס.

מערבלים 2 דק' או עד שהחומרים מתאחדים.

כשהעיסה מתחילה להיות פירורית, אוספים את כל הבצק בדחיסה ויוצרים כדור.

משטחים את הבצק קלות על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר כרבע שעה.

מרדדים את הבצק ויוצרים צורות כמו כוכב, לב או עיגול.

מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים כ-12-15 דק', עד שהקצוות פריכים והפנים רך.

מוציאים מהתנור ומשאירים בתבנית 5 דקות.

מעבירים את העוגיות להתקרר על רשת.

מפזרים אבקת סוכר מעל.

מניחים יפה על המגש.

אפשר לשמור עד שבוע בכלי אטום.

תיהנו,

באהבה מגבישס.

צילום, סגנון ומתכונים: מירב גביש

ויסוצקידס מסיבת תה. צילום: מירב גביש ויסוצקידס מסיבת תה. צילום: מירב גביש ויסוצקידס מסיבת תה. צילום: מירב גביש ויסוצקידס מסיבת תה. צילום: מירב גביש ויסוצקידס מסיבת תה. צילום: מירב גביש