כדורי טונה בפירורי לחם

כדורי טונה מתובלים ומצופים, שהולכים מצוין עם טחינה לימונית. מומלץ מראש להכין כמות כפולה

כדורי טונה

כדורי טונה. צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן

מצרכים (לכ-10 כדורים):

2 קופסאות טונה בשמן מסוננות מנוזלים (160 גרם בקופסה)

חופן עלי שמיר קצוצים דק

2 גבעולי עירית קצוצים

2 כפות מיונז

קורט מלח

פלפל אנגלי 

לציפוי:

1 ביצה טרופה

½ כוס קמח

½ כוס פירורי פנקו יפניים/פירורי לחם

חופן שומשום 

לטחינה לימונית:

חצי כוס טחינה מוכנה

2 כפות לימון כבוש 

אופן ההכנה: 

1. מפרידים עם מזלג את הטונה ומערבבים יחד עם השמיר, העירית והמיונז עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.

2. יוצרים ביד כדורים גדולים, טובלים כל כדור בקמח, ביצה, פירורים ושומשום. מטגנים בשמן עמוק מכל צד עד להזהבה.

3. מוסיפים לטחינה מיץ לימון ולימון כבוש וטוחנים יחד במעבד מזון.

4. מגישים כשהכדורים חמים יחד עם צלוחית טחינה או כל מטבל אחר.

המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו באדיבות חברת לגין לייצור קופסאות אריזה לשימורי מזון

צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן