ט"ו בשבט הגיע: תפוחי עץ אפויים במילוי משמשים מיובשים ואגוזי מלך

קינוח חגיגי, יפה ולא נורא משמין. מאת השף קונדיטור אורי גלר. באדיבות תרסיסי השמן פאם

תפוחים

המצרכים (ל-6 יחידות):

6 תפוחי עץ מסוג פינק ליידי

2 כפות סוכר

קינמון

100 גרם משמשים מיובשים

50 גרם אגוזי מלך

תרסיס שמן פאם בטעם חמאה

לשימון: תרסיס שמן פאם קנולה או בטעם חמאה

כלים:

תבנית שקעים או תבניות מנג'ט עגולות מאלומיניום (חד פעמיות).

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

מתיזים תרסיס שמן פאם קנולה או בטעם חמאה לשימון התבנית.

קולפים, מחרצנים ופורסים לרוחב את תפוחי העץ. חשוב להקפיד לא להפריד לגמרי את השכבות.

מתיזים תרסיס שמן בטעם חמאה בין שכבות התפוחים, מפזרים סוכר ומסדרים את שכבות התפוחים בתבניות.

קוצצים את המשמשים והאגוזים. מתיזים עליהם תרסיס שמן פאם בטעם חמאה ומפזרים מעל שתי כפות סוכר.

ממלאים את התפוחים המחורצנים (בחלל שנוצר) בתערובת המשמשים והאגוזים.

מכניסים לתנור ואופים כ- 25 דקות.

טיפ להגשה:

מומלץ להגיש עם קצפת וגלידת וניל.

בתיאבון!

.

לעוד מתכונים לט"ו בשבט

צילום: גלעד וגיא צלמים