חוגגים את המונדיאל בכתום

חמישי שמח עולה על מדי הנבחרת ופותח רשמית את חודש המונידאל בחגיגת קוקטיילים ואוכל טוב. כולם ביחד לצעוק גגגוווללל

פנקייק קמח חומוס

בכל ארבע שנים הוא מגיע ומשתלט על הקיץ, אתם יכולים לאהוב אותו או לשנוא אותו, יכולים (או יכולות), לקטר עליו או להתמכר אליו, אבל אף אחד לא נשאר אדיש לאליפות העולם בכדורגל- המונדיאל. השנה הוא מתקיים בארץ הקרנבלים והישבן העסיסי ברזיל, והיום עם שריקת הפתיחה למשחק הראשון ב-23:00 בלילה, יפתח רשמית קרנבל הכדורגל של החודש הקרוב. למדור יש סיבה כפולה למסיבה: לא רק סופשבוע קסום מחכה לנו בפתח, אלא גם אירוע שקורה רק פעם בארבע שנים, לא צריך יותר מזה בשביל לשלוף את כוסות הקוקטייל, והיום, בהשראת הברזילאים קוקטייל אקזוטי במיוחד.

קוקטייל השבוע: אור-ג'י

קוקטייל אורג'י לאירועי המונידאל (צילום: יח"צ)

הבסיס: ליקר אור-ג'י

ליקר המגיע אלינו מצרפת, הוא שילוב ייחודי בין וודקה פרימיום איכותית במיוחד ופירות טבעיים- אפרסמון, פאפאיה וליים המעניקים לו טעם אקזוטי ומרענן. זהו הליקר הראשון בעולם המשלב בתוכו אפרסמון, הבקבוק הסופר מגניב שלו יוסיף הרבה צבע ושובבות למדף המשקאות שלכם.

50 מ"ל אור ג'י

30 מ"ל מיץ תפוזים

30 מ"ל מיץ לימון

15 מ"ל מי סוכר.

לשקשק המרכיבים עם קרח ולסנן לכוס נמוכה מלאה קרח. לקשט בפרוסת לימון וקוביות אפרסמון, מנגו אפרסק או כל פרי שאוהבים.

הצעת הגשה:

את המונדיאל רואים עם חברים, אומרים שכמה שיותר יותר טוב, אבל דווקא גרעין איכותי של החבר'ה הטובים מבטיח ערב איכותי של כדורגל ושל אנשים שאוהבים. ולך, שחוששת שבחודש הקרוב לא תראי יותר מידי את הבן זוג, יש הזדמנות לערב שכולם ייהנו ממנו.

הצעת נשנוש:

הצעת נשנוש מהמטבח של מירב גביש (צילום: מירב גביש)

לערב קוקטיילים ונשנושים מול הטלוויזיה יתאים משהו שאפשר למרוח עליו מכל הבא ליד, ואת הדבר הזה מצאתי במתכון של מירב גביש לפנקייק מקמח חומוס, עוד תוכלו למצוא בבלוג מתכונים לממרחים שווים במיוחד.

פרינטה, פנקייק מקמח חומוס:

המצרכים:

2 כוסות מים

1.5 כוס קמח חומוס קלוי טחון או קמח חומוס

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח דק

שמן או חמאה

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

לחמם תנור למקסימום טמפ’ (אצלי 250 מע’, לא טורבו)

לשים בקערה קמח חומוס, מים, שמן זית, מלח דק. לערבב במטרפה לבלילה חלקה ונוזלית (כדאי לסנן, כדי שלא ישארו גושים)

לשמן מחבת או תבנית אפייה עגולה בשמן זית או חמאה, לצקת את הבלילה ולאפות עד להשחמה קלה (בערך 8-10 דקות).

להוציא, לצנן קלות, לחתוך למשולשים.