זה וזה- עגבניות, בזיליקום ודג

מה עושים עם עודף עגבניות רכות מדי וצרור בזיליקום טרי? פילה הליבוט עם עגבניות צלויות ורוטב עשבי תיבול. מושקע וזריז

הפוסט הזה הוא לא ממש על עגבניות, אבל יש נוכחות

הוא יותר על מה אפשר לעשות כשיש יותר מדי מזה

ועל איך הזה – הופך לכזה

והעגבניות, אתם שואלים?! הן נהיות כאלו

ואז, כשרוצים כזה

זה ממש משחק ילדים!

איך עושים את כל זה?

מה עושים כשיש צרור בזיליקום טרי בלי מטרה נעלה?

  1. מכניסים את עלי בהזיליקום לבלנדר עם שמן זית
  2. מבלנדרים לחלק ומקפיאים בתבנית קוביות קרח
  3. כשקפוא, משחררים את קוביות הבזיליקום, מעבירים לשקית ושומרים במקפיא לימים טובים

מצוין לפסטות, רטבים, מרקים, קציצות וכו'

מה עושים עם עודף עגבניות רכות מדי?!

  1. חוצים את העגבניות
  2. צולים עם או בלי שום, שמן זית, דבש ובזיליקום
  3. מצננים
  4. מעבירים לצנצנת עם עשבי תיבול ומכסים בשמן זית

שומרים במקרר.

ואיך מכינים את הדג ההוא מלמעלה?

פילה הליבוט, מלח ופלפל טרי במחבת עם שמן זית חם מאד. הצד של העור למטה- 4 דקות, או עד שקריספי וחום, ולהפוך. לצלות עוד כמה דקות.

בצלחת

קוסקוס עם פטרוזיליה, צנוברים, צימוקים קטנים, שמן זית ומלח. מעל מעט עגבניות צלויות (כדאי לתת חימום קטן), מסביב בזיליקום, שעורבב עם מעט ויניגרט או יוגורט, או קרם פרש. ואז – קווץ' לימון.

לבלוג "ביסים"

הילה קריב, ביסים
הילה קריב, למדה בישול בניו יורק ב- French Culinary Institute. בבלוג שלה, "ביסים", כותבת על אוכל, על אנשים ועל החיים.