הארוחות המהירות של מיכל וקסמן

אשפית הבישול לילדים הוציאה לראשונה ספר בישול למבוגרים (וממהרים) בשם "בואו לאכול", שבו מבחר מתכונים להכנה ב-10, 20 ו-30 דקות. מתוכו, קבלו 3 מתכונים לדוגמה

סלטעוף קר

קציצות טונה עם סלט פטרוזיליה וצנוברים ב-10 דקות

קציצות טונה עם סלט פטרוזיליה וצנוברים ב-10 דקות

חומרים לקציצות:

2 קופסאות שימורי טונה בשמן זית

1 ביצה

½ כוס פירורי לחם

4-3 בצלים ירוקים (עלים בלבד), פרוסים דק

חופן פטרוזיליה, קצוצה דק

מיץ סחוט טרי מ-½ לימון

שמן זית, לטיגון

חומרים לסלט:

1 צרור פטרוזיליה טרייה, ללא הגבעולים העבים והקשים

חופן צנוברים

חומרים לרוטב:

1 כף חומץ בלסמי מיושן

1 כף מיץ לימון סחוט

קורט סוכר

קורט מלח ים

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מסננים את הטונה מתוך השמן ומפוררים עם מזלג.

מערבבים יחד את כל חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת קציצות גדולות ופחוסות.

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הקציצות עד להשחמה משני הצדדים.

בינתיים מכינים את הסלט: קולים את הצנוברים במחבת טפלון קטן על אש בינונית. מסירים מהאש ומקררים.

מפרידים את עלי הפטרוזיליה מהגבעולים העבים

מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב ויוצקים על הפטרוזיליה. מערבבים ומוסיפים צנוברים.

מוציאים את הקציצות ומניחים על נייר סופג. אוכלים חם או פושר עם הסלט ליד.

.

חזה עוף צלוי בשמן זית, שום ותימין (לסלטי עוף) ב-20 דקות

חזה עוף צלוי בשמן זית, שום ותימין (לסלטי עוף) ב-20 דקות

חומרים:

1 כף שמן זית

קורט מלח ים

קורט פלפל שחור

1 שן שום, מגוררת

עלים מענף תימין טרי

250 גרם חזה עוף או פילטים של עוף

אופן ההכנה:

מערבבים שמן זית עם מלח, פלפל, שום ותימין. מורחים בתערובת את העוף.

מחממים מחבת על אש גבוהה. צולים את העוף משני צידיו עד שהוא שחום ועשוי היטב מבפנים, 5-4 דקות מכל צד (תלוי בעובי הנתח).

כשהעוף מוכן, פורסים אותו באלכסון לפרוסות בעובי ½ ס"מ. מערבבים עם מרכיבי הסלט שבחרתם (ראו מתכונים בהמשך).

.

סלט של חזה עוף וירקות פריכים ב-20 דקות

סלט של חזה עוף וירקות פריכים ב-20 דקות

חומרים:

2 מלפפונים, חצויים לאורך ופרוסים

2 צנוניות, חצויות לאורך ופרוסות

½ בצל סגול, חצוי לאורך ופרוס

גזר קטן, מקולף, חצוי לאורך ופרוס

250 גרם חזה עוף צלוי (ראו מתכון קודם)

חופן עלים מליבה של חסה צעירה, שלמים או קרועים (לפי הגודל)

חומרים לרוטב ויניגרט מיונזי:

1 כף מיונז

2 כפות שמן זית

מיץ מ-½ לימון

קורט מלח ים

½ כפית סוכר

½ כפית רוטב סרירצ'ה (לא חובה)

חומרים לרוטב ויניגרט חרדלי:

1 כפית שטוחה חרדל דיז'ון

1 כף חומץ יין לבן (או מיץ מ-½ לימון)

½ כפית סוכר

4 כפות שמן זית

קורט מלח ים

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את פרוסות העוף ומערבבים.

בצנצנת, מערבבים היטב את חומרי הוויניגרט שבחרתם. יוצקים על הסלט ומערבבים. אוכלים מיד.

.

אשכולות עגבניות צלויות עם בורגול, ירוקים ופטה ב-30 דקות

אשכולות עגבניות צלויות עם בורגול, ירוקים ופטה ב-30 דקות

חומרים לעגבניות צלויות:

½ ק"ג עגבניות שרי קטנות, אדומות מוצקות ומתוקות (רצוי מחוברות לאשכול)

קורט נדיב של מלח ים

1 כף חומץ בלסמי מיושן

2 כפות שמן זית

חומרים לרוטב:

מיצי העגבניות אחרי הצלייה

3 פילטים של אנשובי

חומרים לבורגול:

1 כוס בורגול עבה

1 כף שמן זית

קורט מלח ים

½1 כוסות מים

להגשה:

בצל ירוק, פטרוזיליה או בזיליקום, קצוצים דק

גבינת פטה מפוררת

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום מקסימלי.

מפזרים את העגבניות בשכבה אחת בתבנית גדולה עם דפנות. מפזרים מעל מלח ים בנדיבות ומזלפים בלסמי ושמן זית.

בזמן שהתנור מתחמם, מכינים בורגול: מערבבים בסיר בורגול, שמן זית ומלח. מטגנים על אש גבוהה עד שהבורגול מתלהט. מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10-7 דקות עד שהמים נספגים והבורגול מתרכך. מכבים את האש ומשאירים מכוסה, לספיגת האדים.

כשהתנור חם, מניחים במרכזו את התבנית עם העגבניות וצולים 15-10 דקות, עד שהן נסדקות, קליפתן מתחילה להתקמט ונוזליהן מבעבעים מתוכן, אבל הן עדיין שומרות על צורתן. מוציאים מהתנור.

יוצקים את מיצי העגבניות החמים לקערית או לעלי ומכתש. מוסיפים אנשובי ומועכים עד שהוא נמס, ונוצר רוטב חלק.

מעבירים את הבורגול המוכן לקערה. יוצקים עליו את הרוטב. אם אין מספיק רוטב, סוחטים לקערה כמה עגבניות צלויות. מפזרים בצל ירוק ופטרוזיליה או בזיליקום ומערבבים.

מחלקים לקערות אישיות. מניחים על ראש כל ערימת בורגול כמה אשכולות של עגבניות צלויות. מזלפים מעט שמן זית למעלה ומפזרים גבינת פטה מפוררת. ואוכלים חם, פושר או קר.

העגבניות הצלויות יהיו טעימות גם בשלולית טחינה סמיכה עם פלפלים חריפים ולחם טרי, ליד נתחי מוצרלה באפלו עם זילוף שמן זית, על טוסט מלחם עבה או על ברוסקטה צלויה עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.

.


"בואו לאכול" / מיכל וקסמן, הוצאת ידיעות ספרים, 173 עמ'

צילומים: דניה ויינר