גרין סמודי

השייק הירוק ממשיך לכבוש את העולם, לאט ובטוח, ולכן החלטנו לברר האם הוא באמת כל כך בריא ומעורר

יש הקוראים לו שייק ירוק, יש המכנים אותו רסק ירוק, או סופר-פוד, מזון-על, וכולם מדברים על אותו הדבר – ה"גרין סמודי".

מה זה "גרין סמודי"?

גרין סמודי (Green Smoothie) הוא בעצם שייק ירוק, משקה שמורכב מעלים ירוקים ופירות (מעורבבים בבלנדר). לאיזון הטעם והערך התזונתי, היחס בין המרכיבים של הגרין סמודי הוא בדרך כלל 60% פירות ו-40% עלים ירוקים. הגרין סמודי מקורו בתנועת "Raw Foodism" – אורח חיים שמקדם צריכה של מזונות לא מבושלים, לא מעובדים ולעתים קרובות אורגניים.

מי שהתחילה את כל ההתלהבות סביב הירוקת היא ויקטוריה בוטנקו, מרצה וסופרת אמריקאית, הידועה כשגרירה נלהבת של מזון צמחי חי. היא מרואיינת ומרצה מבוקשת שמעבירה בכל העולם סדנאות לאכילה בריאה וטעימה. ספרה "ירוק לחיים" (שיצא השנה במהדורה מחודשת) הוא ספר מבוסס מדעית, שמפרט את שפע הסגולות הבריאותיות של הירקות העליים, וכמובן – מגוון מתכונים לשייקים חלקלקים. זה האתר שלה: www.rawfamily.com, וזה הבן שלה, סרגיי, שמראה (בפירוט) איך מכינים גרין סמודי:

סופר-פוד

ליאורה גולדברג (כן, המדהימה מהישרדות), מאמנת תזונה, מביאה כמה עובדות פשוטות שישכנעו אתכם לשתות גרין סמודי כל יום:

"ההכנה פשוטה ומהירה, והכי חשוב – אנו מקבלים כמות עצומה של ויטמינים נוגדי חמצון ואנזימים, לשמירה על בריאות מיטבית ואנטי אייג'ינג. בירקות ופירות לא מבושלים יש כמויות גדולות של ויטמינים, מינרלים וסיבים. אם נתמקד בנבטים, הם מכילים לא רק ויטמינים ונוגדי חמצון, אלא גם כמות גבוהה של אנזימים שפעולתם מסייעת להגביר את יעילות חילוף החומרים בגוף וניצול מרבי של רכיבי התזונה שלנו".

למה זה חשוב?

ליאורה: "עם הגיל היכולת שלנו לייצר אנזימים פוחתת בהדרגה, ואחת התופעות השכיחות היא נפיחות בבטן אחרי שאנו אוכלים – פתאום היכולת לעכל אוכל מורכב, כמו בשר למשל, יורדת ואנחנו מרגישים לא רק עייפות, אלא גם השמנה סביב המותניים, עלייה באחוזי השומן בגוף ועוד. לירידה בכמות האנזימים שהגוף מייצר יש השפעה גדולה על היכולת שלנו לעכל מזון ולהפוך אותו לאנרגיה, או במקרה של חוסר באנזימים, לאגור חומרי פסולת ושומן בגוף. באמצעות אכילת נבטים למיניהם, אנחנו מכניסים לגוף אנזימים שמאפשרים לעכל באופן יעיל יותר את המזון בארוחה וגם עוזרים בהגברת חילוף החומרים והרזיה.

אני משתמשת בנבטי חמנייה כי הם הכי דומים לעשב חיטה, שכידוע מכיל כמויות גדולות של כלורופיל ובעל תכונות מרפאות. כשאוכלים נבטים אפשר לראות את זה בעור – המרקם הופך להיות בריא יותר, אנו מקבלים אודם בלחיים, ממש כמו בצעירותנו, והקמטים פוחתים.

לסמודי אני קוראת "סופר-פוד", או "מזון על", בגלל שהוא מכיל ערכים תזונתיים ברמות גבוהות, ובשל יכולתו לעזור לגוף להיות יותר חיוני, ולהאט את תהליכי ההזדקנות בגופנו. שימו לב שלסמודי יש עוד יתרון נהדר והוא היכולת להוסיף לו גרגרי פשתן, או שיאה, שהם עצמם עשירים בחומצות שומן בריאות, וכמובן באומגה 3, 6 ו-9 ".

עדי סוקול-קצירי, גם היא מאמנת תזונה ובריאות, ממליצה לגוון בצריכה של כמה שיותר עלים ירוקים. "ירקות עליים עוזרים לנו לחזק את הדם, האיברים הפנימיים והמערכות הנשימתיות", היא מסבירה, "והדרך הטובה ביותר לעכל עלים ירוקים הינה באמצעות הכנת שייק ירוק".

פרויקט אפשרי

ברשת 'אורגניק מרקט' לקחו את הסמודיז שלב אחד קדימה, והרימו פרויקט שנקרא "גרין סמודי – השינוי אפשרי". אם אתם צריכים שמישהו יישב לכם על הראש בכדי שתצליחו לשנות את הרגלי התזונה שלכם – זהו פרויקט שנמשך 3 שבועות, כלל 6 ארוחות בוקר ו-6 ארוחות צהריים עם תפריט המורכב מסמודיז ושאר 'מזון על', בתוספת ליווי צמוד, שיחות אישיות ותמיכה של אנשי מקצוע. לפרטים נוספים אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה של סוקול-קצירי, שהגיעה לסניף אורגניק מרקט ברמת החייל, על מנת לראות אם השינוי הירוק באמת אפשרי.


ואם אתם יותר בקטע של שוטטות עצמאית, ומחפשים עוד מתכונים וטיפים להכנת השייק המופלא – הבלוגים ואתרי האוכל האינטרנט מוצפים בירוק – החל ממתכונים רשומים, דוגמת:

ועד לסרטוני וידאו. אפילו מצאנו שיר הלל לרסק הירוק.

בתיאבון ולבריאות!

צילום:

http://www.flickr.com/photos/olgucz/

סרטון וידאו: http://www.youtube.com/watch?v=xW5LUkeVA6s

אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים