בחג שבועות תאפה לך

עוגת גבינה אפויה קלאסית או עוגת גבינה עשירה. שני מתכונים לעוגות מתוך קולקציית שבועות 2013 ברולדין

עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה קלאסית

מרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24):

בסיס העוגה  (בצק פריך):

100 גרם סוכר (½ כוס)

200 גרם חמאה

300 גרם קמח (2 כוסות)

1 ביצה

1 טיפה תמצית וניל

½ כפית גרדת קליפת תפוז

העוגה (תערובת הגבינה):

135 גרם סוכר (⅔ כוס)

40 גרם קמח תפו"א (⅓ כוס)

400 גרם גבינה לבנה 9%

300 גרם שמנת חמוצה

2 ביצים

2 טיפות תמצית וניל

ציפוי – שמנת חמוצה:

300 גרם שמנת חמוצה

30 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בסיס העוגה – (בצק פריך):

  • מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
  • מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית, ששומנה בספריי שמן.
  • · אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, מוציאים ומצננים.

.

העוגה (תערובת הגבינה):

  • מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
  • מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה.
  • חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , מנמיכים ל-170 מעלות , אופים 20 דקות נוספות, מוציאים, ומצננים.

.

ציפוי שמנת חמוצה:

  • טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, ומורחים מעל העוגה.
  • מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת ומגישים

.

עוגת גבינה עשירה

מרכיבים (לתבנית מרובעת 23 ס"מ על 20 ס"מ):

לתחתית:

100 גר' חמאה בטמפרטורת חדר

150 גר' קמח (1 כוס)

1 חלמון

50 גר' אבקת סוכר (½ כוס)

50 גר' חמאה מומסת

למלית גבינה אפויה:

160 גר' סוכר (¾ כוס)

25 גר' קמח (2 כפות)

50 גר' שמנת חמוצה

1 חלמון

2 ביצים

500 גר' גבינה 9%

125 גר' שמנת מתוקה (½ מיכל)

וניל

לקרם גבינת שמנת:

125 גר' שמנת מתוקה (½ מיכל)

50 גר' אבקת סוכר (חצי כוס)

5 גר' אינסטנט פודינג וניל (1 כף)

¼ מקל וניל

125 גר' גבינת שמנת 30%

אופן ההכנה:

תחתית: במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית. מוסיפים חלמון ומעבדים לבלילה חלקה. מוסיפים את יתרת הקמח ומעבדים רק עד לקבלת בצק (עיבוד יתר פוגע במרקם). מאחדים בידיים ועוטפים בניילון נצמד. מצננים שעה-שעתיים עד שהבצק קר וקשה. מרדדים ואופים על נייר אפייה ב-180 מעלות כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב. מקררים.

טוחנים את הבצק לפירורים ומערבבים אותו עם החמאה המומסת. יוצקים בתבנית ומשטחים על התחתית.

מלית גבינה אפויה: מחממים תנור ל-150 מעלות. בקערה טורפים בעדינות (לא מקציפים!) גבינה, סוכר, שמנת חמוצה, וניל, חלמונים וביצים. מוסיפים קמח וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים לתערובת הגבינה.

יוצקים על תחתית הפירורים ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רכה ורוטטת במרכז (היא לא אמורה להזהיב). מצננים.

לקרם גבינת השמנת: במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, פודינג ווניל עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינה וממשיכים להקציף עד שהקצפת יציבה ונוחה לזילוף.

יוצקים על העוגה הקרה ומשטחים. מקררים.

בתיאבון וחג שמח!

צילום: רונן מנגן