אלתרו לכם עוגה

לא חייבים מיקסר ענק ומטבח גדול כדי לאפות עוגות מצוינות. אפשר גם להסתפק במיקסר יד ובכושר אלתור מפותח. כך תעשו את זה

מיקסר יד בוש

לא תמיד הייתי הבשלנית הבורגנית שאני. פעם, לא לפני המון שנים, גם אני הייתי צעירה, ענייה ועם מטבח שאפילו לקרוא לו מטבחון יהיה מעליב.

מה כן היה לי? נחישות. נחישות, ומיקסר יד ישן וכתום שהיה לאמא שלי עוד בסבנטיז, הרבה לפני שמכשירי חשמל בצבעים זרחניים הפכו לאופנתיים.

והנה משהו שצריך לדעת על מיקסר יד. נכון שהוא לא תופס מקום, אבל הרבה פחות נוח לעבוד איתו, במיוחד כשמדובר במתכון עם הרבה רכיבים שכל אחד מהם צריך להצטרף לחגיגה בזמן אחר. זה לא בלתי אפשרי, אבל צריך להכין הכל מראש ולא לשכוח כלום (כי יד אחת תמיד תפוסה ומחזיקה את המיקסר). ומכיוון שההכרח הוא כידוע אבי ההמצאה, באותו תקופה הפכתי למעצמת העוגות הבחושות שאני היום.

במאמר מוסגר אגיד שמיקסר יד דווקא יודע יופי להקציף ביצים, וזה אפילו יותר נוח ממיקסר גדול רגיל, כי במקום להכין קצף ביצים, להוציא אותו לקערה אחרת, לשטוף את קערת המיקסר ורק אז לעבור לשלב הבא, עם מיקסר יד אפשר מלכתחילה לעבוד עם שתי קערות ורק לשטוף את המקצפים, אבל אחד מעקרונותיי הבסיסיים ביותר הוא הכנת אוכל שדורש מינימום שטיפת כלים בסוף.

מיקסר יד. קטן קטן ועובד כמו גדול

ובחזרה לעוגות הבחושות. בניגוד למה שתמיד הפחידו אתכם, אפייה של עוגות בחושות היא לא מדע מדוייק בכלל. נכון שצריך בערך להקפיד על כמות השומן, הקמח והנוזלים, אבל מעבר לזה אפשר לאלתר חופשי כיד הדימיון הטובה עליכם.

כמו שכבר למדנו במתכון לחיתוכיות החתיכיות שלי, אני מאוד אוהבת את הקונפיטורות של סנדלפור. הן מאפשרות להכין עוגות שונות בטעמים שונים בקלות, כולל טעמי פירות שלא נמצאים בעונה, וכל מה שנשאר זה לאלתר בסעיף התוספות. אז ללא דיחוי קבלו את המתכון לעוגה מאולתרת.

עוגה מאולתרת

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

100 גר' חמאה רכה

1 צנצנת סנדלפור או קונפיטורה אחרת

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

½ כוס נוזלים (חלב, מיץ או אלכוהול)

½ כפית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד (לא חובה, אבל מוסיף המון)

תוספות:

אגוזים, קוקוס, פירות מיובשים, שוקולד צ'יפס וכל מה שתרצו.

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים עד ליצירת עיסה אחידה.

מכניסים לתנור שחומן מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-35-40 דקות, או עד שעובר את מבחן הקיסם.

.

עד כאן המתכון הבסיסי, ואם אתם שואלים את עצמכם לגבי העוגה המצולמת כאן, להלן המתכון שלה:

עוגת תפוזים וג'ינג'ר

המצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

100 גר' חמאה רכה

1 צנצנת סנדלפור תפוז וג'ינג'ר

2 ביצים

1 כוס קמח תופח

¼ כוס חלב

¼ כוס ליקר תפוזים

½ כפית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד (אם כי עדיף קליפת תפוז אם יש)

½ כוס קוקוס

חופן קליפות תפוז מסוכרות

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים עד ליצירת עיסה אחידה.

מכניסים לתנור שחומן מראש לחום של 180 מעלות ואופים כ-35-40 דקות, או עד שעובר את מבחן הקיסם.