דניה וינר ודיאנה לינדר, כותבות, מבשלות ומצלמות יחדיו את הבלוג מתכוניישן – בלוג שמנסה לשקף את עולמן דרך סיפורים, מתכונים וצילומים. השתיים עוסקות באופן מקצועי בצילום וסטיילינג וכותבות בלוג בשביל הנשמה. בכנס הבלוגרים "בלוגו", הן יעבירו יחד כתת אומן על הצד האסתטי של בלוג אוכל.
"כולם מצלמים היום אוכל", הן אומרות, "הנגישות של הטלפון הנייד, האפליקציות והפילטרים פתחו צוהר לעולם שפעם היה שייך רק למקצוענים. בזכות הנגישות הגבוהה לצילום אוכל יותר ויותר אנשים רוצים לפתח את הידע וההבנה שלהם בצילום מזון מקצועי. הרצון לשקף בצילום טעמים וריחות זה אתגר לא פשוט אבל אפשרי גם לצלם המתחיל וגם ולבשלן החובב שלא השקיע בציוד צילום. ההמלצה העיקרית שלנו היא ללמוד מצילומים שאוהבים, להעתיק, לשחזר ולהבין מה אנשים אחרים עשו".
ואיך עושים את זה? הנה חמשת הטיפים החשובים ביותר, לדעת וינר ולינדר:
1. כוונו את אור
המפתח לצילום מזון טוב הוא הבנה של אור. כדי לקבל תחושה של צילום מזון מקצועי חשוב להתארגן על שני דברים: תאורת חלון טובה ורפלקטורים (מחזיר אור). שני האלמנטים האלו יחד מאפשרים עבודת תאורה מקצועית לחלוטין.
מהי תאורת חלון טובה? כשנכנס אור בכיוון אחד ללא קרני שמש ישירות. חלון שפונה דרומה הוא הכיוון המומלץ ביותר לתאורה אחידה לאורך היום.
איך מכינים רפלקטורים? בחנות לעבודות יד קונים גיליון של לוח קאפה לבן וטפט כסוף/ זהב, חותכים לריבועים בגדלים שונים (A3 או A4) ומדביקים. כך תוכלו ליצור לעצמכם מספר רפלקטורים בגדלים וצבעים שונים. אפשרות נוספת היא להיעזר במכסים של תבניות אלומיניום חד פעמיות.
ואז מה עושים?? ממקמים את המנה כשהאור מגיע מהצד או מאחור. לאחר שסידרתם את כל הפריים תיעזרו ברפלקטור להאיר אזורים מוצללים.
2. השתמשו בחצובה
ברוב הבתים עוצמת האור הטבעי אינה מספיקה כדי לצלם בלי שיצא מטושטש. השימוש בחצובה פותר מכשול זה. עבודה על חצובה תאפשר לכם לבנות את הפריים ולשמר את הזווית שבחרתם. שכשהמצלמה על חצובה הידיים מתפנות לעבודה על קומפוזיציה ועיצוב המנה ומאפשרות לצלם להקפיד יותר על הפרטים הקטנים בצילום.
3. השתמשו בחומרי גלם איכותיים
ככל שהמנה שלכם תראה טוב יותר כך יהיה לכם יותר קל לצלם אותה. טריות ואיכות החומרים מהם תכינו את המנות שלכם ישתקפו באופן ישיר בצילום. שימוש בפירות העונה, עלים ירוקים טריים, מאפים זהובים – כל אלה הם הבסיס לצילום מזון מגרה. אנחנו ממליצות להצטייד בחומרי גלם שנקנו בשווקים, חנויות מתמחות ומאפיות איכותיות. אם אתם מבשלים בעצמכם תנסו לצלם את המנה מיד לאחר הכנתה, אז היא בד"כ במיטבה.
4. היו אמיתיים
כשאנו מסתכלים בצילומי מזון אנחנו בעצם מתחברים לטעמים ולריחות דרך חוויות שעברנו בעבר, וכך נוצרת הזדהות עם הצילום. בצילום ובסטיילינג חשוב לבנות פריים שמשדר אמת, סיפור אמין שאפשר להזדהות איתו. שולחן באמצע אכילה משותפת, סצנה של עבודה במטבח, מנה אכולה או נזילה של רוטב על הצלחת. כל הטריקים האלה מצליחים לעורר אצל הצופה זיכרונות של טעמים אהובים.
5. שלבו כלים מעוררי השראה
לפעמים צילום שלם נולד מפריט אחד אהוב. כדי לבנות את הסגנון של המנה כדאי לאפיין אותה ע"י שאלות כמו- מתי אוכלים אותה? מאיזה מטבח היא מגיעה? האם זו מנה מעוצבת או כפרית? מנה של בית או של מסעדה? כל השאלות האלה יעזרו לקבל החלטות בנוגע לכלים ולאווירה שתיצרו בצילום. אנחנו אוהבות כלים שיש להם סיפור והיסטוריה. לכו לארון של הסבתא, למגירות של אימא, ותתחילו לחטט. בטוח יהיו שם אוצרות שרק חיכו לכם!