שקיקי בצק עלים במילוי גבינה ופירות

כמו שקיות הפתעה קטנות, במאפים האישיים האלה מחכה מתנה מתוקה שתשמח את האורחים שלכם

שקיקי בצק עלים

שקיקי בצק עלים במילוי גבינה ופירות. צילום: אנטולי מיכאלו

הכנת המתכון: אפרת ליבפרוינד | צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים (ל-40 שקיקים קטנים):

1 חבילה בצק עלים

למלית הגבינה:

250 גרם גבינה לבנה 9% שומן מסוננת מהנוזלים

200 גרם גבינה כחושה-כנען או ריקוטה

150 גרם סוכר (חצי כוס)

200 גרם ביצים (4 ביצים)

¼ כפית מחית וניל או ½ כפית תמצית וניל איכותית

½ כוס פירות יער – לבחירה

להכנת המלית:

מערבבים היטב את כל החומרים עד קבלת תערובת חלקה. ניתן להוסיף את פירות היער לתערובת ולערבב היטב.

הכנת השקיקים:

מפשירים את הבצק וחותכים אותו לריבועים בגודל 10*10 ס"מ, ניתן גם לקרוץ עיגולים בקוטר דומה בעזרת חתכן חלק או משונן.

במרכז עיגול הבצק מניחים כף גדושה מהמלית ואוספים את שולי העיגול לצורת שקיק.

בעזרת חוט שפגט או ראפיה קושרים את קצות השקיק.

מורחים את השקיקים בביצה טרופה.

אופים ב- 200 מעלות כ-30 דקות, עד השחמה נאה.

.

* המתכון באדיבות זוגלובק