אני מניחה שגם אתם ערים לטרנד היינות המבעבעים שכבש הקיץ את ארצנו הקטנטונת. זה יכול להיות למברוסקו או קאווה, או כל משקה אלכוהלי אחר המכיל בועות קטנות שעולות לראש.
במסגרת עבודתי החדשה אני אחראית על השיווק של מותג שמפניה מופלא BILLECART SALMON. בית השמפניה המשפחתי הגדול ביותר בצרפת ,שלא שייך לקונצרן מסחרי. מודה שגם אני חשבתי עד היום שקאווה או למברוסקו הם מספיק שמפניה בשבילי, אבל זה היה לפני שטעמתי את הדבר האמיתי (מקווה שמנהל הבנק שלי לא קורא את הפוסט).
על מנת להכיר את המותג טסתי לבקר בבית השמפניה הממוקם בעיירה קטנה בשם Mareuil-sur-Ay ליד Épernay (גילוי נאות: הייתי אורחת של BILLECART SALMON). עד היום את כל חופשתיי בפריז ביליתי בלי לדעת שבמרחק של שעתיים נסיעה (תלוי מי נוהג) מסתתר אזור מדהים ופסטורלי שנראה כאילו יצא מהאגדות. אנחנו הגענו בשעת לילה מאוחרת, כך שלא יצא לי להתרשם כמו שצריך מהאזור, מה שיצר את אפקט ה-WOW בבוקר.
המלון ממוקם במרחק נסיעה מבית השמפניה, מלון בוטיק כפרי משפחתי בעיצוב אותנטי לסביבה. למלון קוראים CASTEL JEANSON. מדובר במלון מתוחזק היטב ומטופח, שמהווה אלטרנטיבה טובה למבקרים באזור. ארוחת הבוקר כוללת בופה צנוע הכולל מבחר נקניקים, ביצים קשות, גבינות וכמובן באגט טרי.
אזור שמפיין מלא בבתי שמפניה גדולים יותר או פחות. ליתר דיוק כ-250 בתי שמפניה, שלצידם אלפי דונמים של כרמים מטופחים שנראים כאילו יצאו מקטלוג.
בית השמפניה BILLECART SALMON נוסד ב-1818 כפרי אהבה גדולה שבעקבותיה נישואים, בין אליזבת סלומון וניקולאס בילקאר. היום עומד בראש הבית אנטואן בילקאר, דור שביעי של המשפחה, שחרטה על דגלה את סמל האיכות. המוטו של בית השמפניה הוא לייצר שמפניה סופר איכותית מיינות משובחים בלי גימיקים מסביב.
העיצוב של הבקבוקים והאריזות מוקפד, מינמליסטי ולא מנקר עיניים.
ידוע שכדי להקרא שמפניה, חייב היין המבעבע להיות מיוצר בחבל שמפיין. אני מאוד נהנתי מ-BILLECART SALMON BRUT ROSE שמורכב מבלנד של 3 יינות לבנים ושאליו מוסיפים יין אדום, ומ"שמפניית הבית"- BILLECART SALMON BRUT RESERVE.
בקיצור אם אתם רוצות לשמור על תדמית ה-HIP , כוס שמפניה ביד חובה, וכל מילה אחרת מיותרת (אם ראיתם "סקס והעיר הגדולה 2", הבנות שם עברו לשמפניה וזנחו את הקוסמופוליטן). כרגע ניתן להשיג את השמפניה הזו במסעדות פרימיום מובילות ובדיוטי פרי. בעיניי זו אחלה מתנה לחג לאנשים שיודעים להעריך שמפניה טובה.
כמובן שאחרי כל השמפניה הזאת צריך לאכול. מדריכת בית השמפניה המליצה לנו על מסעדה מקומית ב-Épernay, מסעדת LA GRILLADE GOURMANDE. עיצוב המסעדה ביתי-מסורתי עם נגיעות מודרניות. אנחנו סעדנו שם בצהריים, כך שישבנו במרפסת המוצלת בחוץ, והאווירה היתה יותר קלילה.
לאחר הצצה קלה בצלחות של הסועדים מסביבנו (מי שלא ניסה אף פעם, זה חובה) הבנתי ש"נפלנו" טוב. כמובן שאת הארוחה ליוותה שמפניה מבית BILLECART (רוזה) שהתאימה לארוחה המושלמת.
את ההזמנה לקח השף והבעלים של המקום כריסטוף ברנרד, שהגיח מהמטבח מדי פעם לבדוק שכל הסועדים שבעי רצון, למזוג שמפנייה או מים ולקחת הזמנות (הייתם מאמינים?). ברנרד עבד בעברו במבחר מסעדות, וגם זכה בכוכב "מישלן" לפני שהחליט לפתוח מקום משלו. אשתו אחראית על השירות, והוא על הצד הקולינארי. במסעדה מוצעות גם ארוחות עסקיות, שנותנות תמורה מדהימה לכסף.
כפתיח הגיע לשולחננו שוט של מרק כרובית מוקרם בליווי קרטונים מתובלנים, שנשתה ברגע. מנות ראשונות: אני נהנתי מסלט עם מבחר חסות מסולסלות, תפוחי אדמה מוקפצים בחמאה ופטרוזיליה, בליווי נקניק מעושן שטוגן קלות ברוטב וינגרט שהיה מצוין. שותפיי לארוחה נהנו מממרק גספצ'ו ופילה סיבס על מצע עדשים.
מנות עיקריות: אני לקחתי פילה קוד על מצע של פירה תפוחי אדמה מזוגג ברוטב שמן זית, לימון וזיתי קלמנטה שהיה מתובל מדהים וסופר טרי.
גם שותפיי לארוחה ליקקו את האצבעות ממנה של סיבס על מצע פירה בליווי אספרגוס ברוטב מנגו, וממנה של שליו על מצע רטטוי ברוטב בשרי מעודן.
לא היינו מסוגלים לפסוח על הקינוחים שניבטו מהשולחנות לצידנו, והזמנו מנות האופייניות למטבח הצרפתי: תותים טריים עם סורבה קסיס וודקה, אייס קפוצינו שהגיע בכוס גבוהה עם גלידת וניל מופלאה, טארט טאטן פריך וקרם בורלה – הכול נעלם מהצלחות.
מזמן לא נהנתי ככה ממסעדה, אל תפספסו אם אתם באזור. "ככה עוברים את הקיץ בשלום"…