איזה דג אוכלים היום?

דג הוא מנה מומלצת מאוד לקיץ. גם טעים, גם קל, גם בריא ועכשיו גם אפשר לקנות דגים מפולטים וטריים בסופר. השף איתן ששון מגיש: 3 מתכוני דגים מעולים

דג

לפני כשנתיים וחצי חשף תחקיר כלבוטק שרוב הדגים הקפואים המיובאים שנמכרים ברשתות השיווק מכילים כמות לא הגיונית של מים וכן חומרים כימיים בעייתיים. התחקיר ההוא עשה המון רעש, ובצדק. מה לעשות שבתקופה ההיא כמעט אי אפשר היה למצוא בסופר דג טרי, ואנשים פשוט קנו פחות דגים. שזה חבל, כי דג הוא אופציה קיצית נהדרת. גם מהיר הכנה, גם טעים וגם בריא.

היום אין שום צורך לקנות דגים קפואים. חברת דגת הארץ משווקת בסופרים דגים טריים ומפולטים במגשיות של 400 גר', וזה כולל זנים רבים של דגים: אמנון, בורי, פורל, מוסר, לברק, דניס ועוד ועוד.

לרגל הבשורה המשמחת, השף איתן ששון מגיש 3 מתכוני דגים, לארוחות קיציות מצטיינות.

>> החלטתם משום מה לנקות את הדגים שלכם בעצמכם? הנה סרטון וידאו שמדגים איך מפלטים דג.

.

פילה בורי בתנור עם ירקות צלויים ורוטב שמנת טימין

החומרים:

מגשית פילה בורי טרי של דגת הארץ (400 גר')

לרוטב:

250 מ"ל שמנת מתוקה (1 קופסה)

5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים

¼ כוס יין לבן

1 שן שום

לירקות:

1 שומר

1 חציל בלאדי בינוני

1 בטטה לא גדולה

1 בצל סגול

3 שיני שום קצוץ

5-6 ענפי טימין מופרדים לעלים

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חותכים גס את הירקות (לרבעים), מערבבים עם השמן ומתבלים בשום וטימין, מלח ופלפל

ומכניסים לתנור חם ל 25 דקות.

מברישים את הדגים במעט שמן זית ומתבלים משני הצדדים במלח ופלפל.

מסדרים את הדגים על תבנית עם נייר אפיה כאשר העור כלפי מעלה.

מכניסים את הדגים לתנור ל-8 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב:

בסיר קטן מרתיחים יין לבן עם טימין ושום ומבשלים לצמצום הנוזל.

מוסיפים את השמנת ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים עד שהרוטב מסמיך ומתבלים במלח ופלפל.

הגשה:

מסדרים את הירקות בצלחת הגשה ומניחים מעליהם את הדגים, יוצקים את הרוטב מעל הדגים.

.

פילה בס במחבת עם אספרגוס צלוי וגבינה כחולה

החומרים:

מגשית פילה בס טרי של דגת הארץ (350 גר')

100 גרם גבינה כחולה (רוקפור/גורגונזולה/קמבוזולה/דנהבלו)

1 חבילה אספרגוס ירוק עובי בינוני

1 חבילה עירית קצוצה

מעט שמן זית

מלח ופלפל

גרידת לימון מלימון אחד

אופן ההכנה:

מחממים היטב מחבת טפלון גדולה.

מקלפים את רגלי האספרגוס (החצי התחתון) בעזרת קולפן.

מזלפים על האספרגוס מעט שמן ומתבלים במלח ופלפל.

מניחים בזהירות במחבת החמה וצולים עד שמתחיל להשחים.

מוציאים ומניחים בצד.

מנגבים את שאריות השמן מהמחבת בעזרת נייר סופג ומחממים שוב.

מברישים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

מניחים את הפילטים במחבת על צד העור (עור כלפי מטה) וצולים על אש בינונית גבוהה כ-4 דקות.

בודקים שעור הדג זהוב והופכים בזהירות בעזרת מרית.

צולים דקה נוספת ומוציאים לצלחת הגשה.

מסדרים ליד את האספרגוס הצלוי ומגררים מעל את הגבינה כשהדגים עוד חמים.

מפזרים מעל כל המנה את גרידת הלימון ומגישים.

.

פילה אמנון על פירה מדורה עם קרם מסקרפונה ועגבניות צלויות

החומרים:

מגשית פילה אמנון טרי של דגת הארץ (400 גר')

1 ק"ג תפוחי אדמה אדומים שלמים ולא מקולפים

½ קילו מלח גס

50 גרם חמאה

6 עגבניות בשלות

ענף רוזמרין מופרד לעלים

3 שיני שום לא מקולפות

100 גר' גבינת מסקרפונה

מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו את תפוחי האדמה.

בתבנית נוספת מניחים את העגבניות ושיני השום יחד עם הרוזמרין, מכניסים את התבניות לתנור לשעה.

מוציאים את תפוחי האדמה מהתבנית ומסירים את שאריות המלח.

חורצים את הקליפה ומרוקנים את התוך לקערה.

מוסיפים את החמאה ומועכים לפירה גס (לא חלק לגמרי).

מתבלים במלח.

מוציאים את העגבניות ומצננים.

טוחנים במעבד מזון (או בבלנדר מוט) יחד עם השום והרוזמרין.

מעבירים לקערת ערבוב ומחברים עם המסקרפונה.

מתבלים במלח ופלפל.

לדגים:

מברישים את פילה הדג בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

מחממים היטב מחבת טפלון ומניחים את הפילטים על צד העור בזהירות.

צולים 4 דקות על אש בינונית גבוהה והופכים בזהירות.

צולים דקה נוספת ומוציאים.

הגשה:

מסדרים תלולית פירה בצלחת הגשה ומניחים עליה את הדג, מזלפים רוטב מסביב.

.

לעוד מתכונים לקיץ