מתכון מאת השף קובי פרסול ובאדיבות אתר
מצרכים
- בצק עלים מופשר במקרר
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1 מקל וניל חרוץ לאורכו
- 1 כף קינמון
- 1/2 כוס תאנים מיובשות קצוצות גס
- 5 תפוחי גרנד סמית
- קורט אגוז מוסקט
- 3 כפות יין אדום
- 25 גרם חמאת תנובה
- 3/4 כוס אגוזי מלך מרוסקים גס
- 1 כוס קמח
- אבקת סוכר
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
1. מוציאים כ-15 ס"מ לערך מאורכו של הבצק המופשר ומקפיאים את השארית שוב.
2. את הבצק שהפשרנו מחזירים למקרר מגולגל עם הניילון, ממש עד רגע השימוש.
3. קולפים את התפוחים בקולפן ירקות ואת ליבת התפוח מוציאים בעזרת תפוחן.
4. חותכים את התפוח הקלוף לקוביות בינוניות.
5. מעבירים לסיר בינוני את החמאה ולאחר שנמסה מוסיפים את התפוחים, התאנים ומקל הווניל. לאחר 5 דקות מוסיפים את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט, היין האדום ומערבבים היטב מעל חום בינוני לעוד 10 דקות לערך, כך שהפירות יתרככו קלות.
6. מוסיפים את האגוזים, מערבבים ומצננים.
7. לאחר שהתפוחים מוכנים: מקמחים משטח עבודה נקי ומניחים מעל את הבצק מהמקרר, כשהניילון כלפי מעלה. מורידים את הניילון ומקמחים גם את צידו העליון של הבצק.
8. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ לערך.
9. מוציאים את מקל הווניל ובעזרת קצה סכין מגרדים את גרעיני הווניל אל התפוחים ומערבבים. את תרמיל הווניל משליכים לפח.
10. מניחים ממילוי התפוחים לאורך שליש הבצק הקרוב אלינו ומגלגלים סביב לאט לצורת כרוכית (שטרודל…).
11. מעבירים בזהירות מבלי לקרוע את הבצק אל תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה.
12. אופים בתנור ל-20 דקות לערך ומצננים.
13. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
בתיאבון!