שוק יפו בנמל: מה אוכלים ואיך מבלים

עורכות סלונה האמיצות יצאו לסיור מודרך בשוק האוכל המקורה בנמל יפו, זללו כדבעי וחזרו עם כל ההמלצות לדברים הכי שווים וגם עם מתכון אחד

שייקים

כשאומרים שוק, חושבים ישר על מחנה יהודה או הכרמל, דוכנים, צעקות, צבעוניות תוססת ולא מעט בלגן. אבל הקונספט השוקי לא חייב להיות כזה: לאחרונה צצים שווקים קטנים, איכותיים, בוטיקיים, שמציעים בעיקר אוכל ומוצרים נלווים, ולא רק תוצרת חקלאית. בבחינת מקום בילוי באוירה קלילה, עממית, משפחתית וכייפית.

כזהו שוק יפו בנמל, שעל פי מתכנניו והוגיו הינו "מקום שבאים אליו כדי לאכול טוב ולבלות מול הנוף המדהים של נמל הדייגים העתיק בעולם, כדי לערוך קניות של אוכל ומוצרים לבית, והכל במקום אחד".

עורכות סלונה החליטו להרים את הכפפה ולבדוק: מה כל כך טוב בלאכול בנופו של נמל הדייגים העתיק בעולם. יום חמישי, אחר הצהריים, סגרנו את המערכת ויצאנו בהמונינו. המסקנות הגיעו מיידית.

נתחיל בזה שהמתחם מקורה וממוזג. לא שאנחנו מזלזלות בבריזה מהים, נהפוך הוא – הוקרנו אותה רבות באותו אחר צהריים, אבל השילוב של מקום סגור על יתרונותיו, והאפשרות לחמוק ממנו החוצה כשמתחשק – מתאים לאקלים הישראלי ההפכפך.

17 דוכנים פעילים יש במתחם המקורה. מרביתם – דוכני אוכל מגוונים, אך 3 מהם הינם דוכני מוצרי מזון, גאדג'טים למטבח, מוצרים לאפיה ואביזרי נוי ופיצ'פקעס – כלומר שפע של קומקומים ותרנגולים. לאחר יש גם דוכן אורגני, דוכן מיצים סחוטים טרי (אל תוותרו על מיץ רימון צונן). בימי שישי פועל במקום גם שוק איכרים בו נמכרת תוצרת חלקאית טרייה, בשעות אחר הצהריים ובסופי השבוע יש גם  אירועים לכל המשפחה, סרטים, הופעות, ירידי אמנות והקיץ – כך הובטח לנו – הולך להיות שם מגניב ומלא פעילויות.

מה אכלנו?

חומוס, טחינה ופלאפלים – טעמים וטריים, שהוגשו עם סלסלת פתות חמות, שהגיעו הישר מהדוכן של חומוס איסמעיל. היו גם כריכים איכותיים, עם קורנביף ועם חזה עוף בסגנון sous vide (בישול בוואקום), עמוסים בירקות טריים, מיונז וחרדל איכותיים, מזילבר דלי בר. יש להם גם גזוז, בטעם של פעם. ואז הגיעו כרובית שלמה בתנור, סלט ירוק חתוך גס ומתובל בשמן זית איכותי, ופיצה לבנה (ללא רוטב עגבניות) עמוסה בשמפיניון, כמהין ומוצרלה. מעולה, מתוצרת מרגוזה. כל העונג הזה לווה בשפע של בירות בוטיק ישראליות, מדוכן ביר מארקט, המציע מעל 80 סוגי בירות.

מה עוד שווה לבדוק?

את מסעדת רוקח ים, מסעדת השף איל לביא. מתבקש מהקרבה לנמל – מתבססת המסעדה על דגים ופירות ים. בהתאם למיקום בשוק הנמל, נוצר התפריט בהשראת הקולינריה היפואית, והוא משלב אלמנטים מהמזרח הקרוב והמטבח הערבי, לצד השפעות מארצות  אגן הים התיכון – ספרד, יוון ודרום צרפת.

אחת ממנות הדגל של המסעדה היא סביצ'ה דג ים עם סלרי, בצל סגול, טפנד זיתים שחורים וגבינת לבנה. הנה המתכון:

סביצ'ה דג ים של מסעדת רוקח ים

חומרים (ל-5 מנות):

250 גרם פילה של דג ים טרי (למשל מוסר, או כל דג ים לבן בעל בשר מוצק) ללא עור וללא עצמות

ענף אחד של סלרי אמריקאי פרוס לפרוסות דקות

¼ בצל סגול קצוץ דק

חופן עגבניות שרי (כ-10 עגבניות שרי חצויות)

1 שן שום כתוש

שמן זית

200 גרם גבינת לבנה צאן איכותית

מיץ מחצי לימון סחוט

1 כף פלפל צ'ילי טרי קצוץ

1 כף טפנאד זיתים שחורים

1 כף עלי בזיליקום קצוצים

1 כף כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. חותכים את פילה הדג לקוביות קטנות ומעבירים לקערה גדולה.

2. מוסיפים את הסלרי, הבצל והשום.

3. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים לקערה, יחד עם הטפנאד, הבזיליקום והכוסברה.

4. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל וצ'ילי ומערבבים היטב.

5. להגשה: בעזרת כף מחלקים את הלבנה ל-5 צלחות הגשה ומורחים את הגבינה בצורת טבעת עגולה.

6. במרכז הטבעת עורמים את הסביצ'ה ומגישים.