במהלך חודש נובמבר יתארחו בלוגרי אוכל נבחרים בסניף ספייסס בהוד השרון, ויעבירו שם סדנאות בישול במחיר סמלי של 89 שקל. אחת מהם היא אורית חן מהבלוג "בישול בריא זה אפשרי", שבסדנה שלה ילמדו המשתתפים לבשל מנות כמו ספרינג רול צמחוני, מרק תירס, אטריות אורז מוקפצות וגלידה טבעית ללא תוספת סוכר. הסדנה תתקיים ביום רביעי, 12.11, בין השעות 17:30-20:30.
בינתיים קבלו מתכון של אורית ל"ריזוטו" גריסי פנינה וברוקולי. "בחרתי במנה הזו כי היא פשוטה, בסיסית, משביעה, תיבול מינימלי, עם תחושה של אוכל של פעם", היא אומרת. "משלבת בתוכה את הירוק הבריא ומלא החיים של הברוקולי עם הלבן הצחור של גריסי הפנינה".
חומרים (ל-2 מנות):
½ כוס גריסי פנינה, רצוי אורגניים
ראש ברוקולי, מופרד לפרחים
2 כפיות גדושות של אבקת שמרי בירה
½ כוס מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את גריסי הפנינה בהרבה מים רותחים (כמו פסטה), למשך כ 40 דקות, ומסננים.
2. מוסיפים את שמרי הבירה לחצי כוס המים ומערבבים היטב.
3. מערבבים את הגריסים, הברוקולי ושמרי הבירה המומסים ומעבירים ל-2 כלים קטנים חסיני חום.
4. מכסים ואופים למשך כחצי שעה בחום של 200 מעלות.
5. מורידים את המכסה ואופים למשך 10 דקות נוספות.
צילום: יח"צ