תמיד אני מתקנאה בנשים הללו שיודעות לעשות קניות מושכלות: פריטים מדהימים ב-50% הנחה, שפע של בגדים לילדים במחירי סוף עונה ונעליים מדהימות במחירי אאוטלט. אלה נשים שיודעות להמתין ולדחות סיפוקים עד שהמחירים יהיו ממש כדאיים ומשתלמים. נשים שיודעות להיות מתוכננות ומאורגנות עם קופונים מתאימים ושוברי הנחה, שמכירות את החנויות הכי כדאיות ומשתלמות, ומוכנות להרחיק בשבילן כדי להשיג את המבצעים הכי טובים.
…
אני לגמרי לא כזו. ההיפך הוא הנכון. אם יש פראיירית שמשלמת מחיר מלא בתחילת עונה זו אני. נדירות הפעמים שבהן אני יכולה להרגיש ששיחקתי אותה וששילמתי מחיר מציאה, ולא הפוך. אם אלון גל קורא את השורות הללו הוא בטח מצקצק בלשונו על היותי אשה חסרת אחריות וחסרת חוש כלכלי. אבל היחידה שאני יכולה לבוא אליה בטענות זו אני עם חוסר היכולת שלי לדחות סיפוקים בדברים מסוימים. יש דברים שאני רואה ורוצה עכשיו ומיד ולא בעוד חודשיים כשהמחירים ירדו. נכון, זו בטח לא דוגמא החינוכית הכי טובה, אבל כזו אני. בן אדם צריך להכיר גם בחולשותיו. אבל היי, איזה כיף לצעוד בסנדלים מהממות כבר בתחילת העונה, ואיזה טעם נהדר יש לפרי הקיץ הראשון שזה עתה הופיע.
….
כן, כי גם לפירות של ראשית העונה יש לי חולשה. בתחילת הקיץ – אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ענבים, דובדבנים או בחורף – תותים אדומים ויפים, כולם קורצים לי טריים-טריים מהמדפים ומפתים אותי לקחת אותם הביתה ולשלם תמורתם מחיר מופקע. המזל הגדול הוא שבפירות, בניגוד לפריטי הלבשה או הנעלה, המחירים מתייצבים מהר מאוד וכעבור זמן לא רב ניתן להשיג את אותם הפירות במחירים הגיוניים. כשזה קורה (כן, עכשיו זה קורה!) זהו בדיוק הזמן להכין עם הפירות הללו עוגות קיץ קלילות ומרעננות, ולא להסתפק רק באכילה של פירות טריים.
…
כזאת היא העוגה הבאה – עוגת קיץ מרעננת, שמשלבת בתוכה שפע של פירות טריים ושל חמצמצות ומתיקות גם יחד. ניתן להכין אותה כמעט עם כל פרי שתחפצו – אפרסקים, שזיפים, נקטרינות, משמשים ואפילו תפוחים, הכל הולך. ויתרון נוסף שלה שהיא פשוטה וקלה מאוד להכנה.
…
…
מתחילים בהכנת הבצק. הבצק ישמש גם כבסיס לעוגה וגם כציפוי פירורים פריך. זהו בצק חמאה פשוט, אך הפעם, אין צורך להגיע לשלב שבו הוא כבר מתגבש לבצק, אלא להשאיר אותו במצב של פירורים גסים
…
…
מעבירים חלק מהפירורים לתבנית
..
…
ובעזרת הידיים מהדקים לשכבה דקה. מעבירים את התבנית ואת יתר פירורי הבצק לקירור ובינתיים מכינים את מלית הפירות
…
…
אני בחרתי הפעם להכין את העוגה עם נקטרינות, אבל כאמור – כל פרי אחר יכול להתאים. קולפים וקוצצים את הפירות לקוביות קטנות, מערבבים עם מעט מיץ לימון ועם סוכר, קמח וקינמון
….
…
מפזרים את הפירות בשכבה אחידה מעל תחתית הבצק
…
…
מעל הפירות מפזרים את יתרת פירורי הבצק, ואופים. מוציאים מהתנור, ומצננים לחלוטין לפניי שפורסים לריבועים קטנים
…
….
ריבועי נקטרינה ופירורים
לתבנית מרובעת בגודל 25X25 ס"מ
לשכבת הבצק והפירורים –
3 כוסות (420 גר') קמח
1 כוס (200 גר') סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה L טרופה קלות
למלית –
כ – 7 נקטרינות (כ – 1 ק"ג פרי) בשלות בגודל בינוני, קלופות, מגולענות וחתוכות לקוביות קטנות (ניתן להמיר בפירות נוספים – משמשים, אפרסקים, שזיפים, תפוחים וכד')
2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות (30 מ"ל) ברנדי או רום (המשקה לא התמצית)
1/2 כוס (70 גר') קמח
1 כוס (200 גר') סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
להכנת הבסיס והפירורים –
לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את הסוכר, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ואת הביצה ומערבלים עד לקבלת תערובת פירורית (הפירורים צריכים להיות גדולים יחסית). מעבירים כ – 1/3 מכמות הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב לקבלת בסיס דק ואחיד. מעבירים את התבנית ואת יתר הפירורים למקרר ובינתיים מכינים את המלית.
להכנת המלית –
מחממים את התנור ל – 180 מעלות. קולפים, מגלענים וחותכים את הנקטרינות לקוביות קטנות, מעבירים לקערה. יוצקים מעל קוביות הפרי את הלימון והברנדי ומערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח יחד עם הסוכר, מלח והקינמון. מעבירים את תערובת הקמח לקערת הפרי ומערבבים בעדינות. מפזרים את קוביות הפרי באופן אחיד על גבי הבסיס. מפזרים מעל את יתרת פירורי הבצק. מעבירים לתנור ואופים כ – 40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה בחלקה העליון. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. חותכים לקוביות קטנות ומגישים.
…