קציצות עם עלי מנגולד, לימון פרסי ותפוחי אדמה

לימור לניאדו-תירוש, בעלת הבלוג "מטבח מקומי" הוציאה ספר בישול חדש בשם "מנה עיקרית", שכולו מוקדש ל… מנות עיקריות. מתוכו, קבלו מתכון לקציצות פרסיות מיוחדות

קציצות עם עלי מנגולד, לימון פרסי ותפוחי אדמה

קציצות עם עלי מנגולד, לימון פרסי ותפוחי אדמה. צילום: לימור תירוש

חומרים לקציצות (ל-8-10 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון טרי

1 ביצה

1 גזר, קלוף ומגורר

1 תפוח אדמה קטן, קלוף ומגורר

שליש כוס פירורי לחם

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כפית גרגירי כוסברה טחונים

¼ כפית כמון

קורט פפריקה חריפה

לרוטב:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים

3 כפות שמן זית

12 עלי מנגולד, שטופים וקצוצים

2 גבעולי סלרי, פרוסים לטבעות

5 שיני שום, פרוסות

1 לימון פרסי

מיץ מלימון אחד

1 כוס מים

1 עגבנייה, מגוררת על פומפייה

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כפית גרגירי כוסברה טחונים

¼ כפית כמון

קורט פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1. שמים את כל חומרי הקציצות בקערה ומערבבים היטב. מכניסים את התערובת למקרר לשעה. מוציאים מהמקרר, צרים בידיים רטובות קציצות עגולות ומניחים בצד.

2. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים.

3. יוצקים שמן לסיר רחב ושטוח ומקפיצים את עלי המנגולד עד התרככות. מוסיפים סלרי ושום,

מטגנים דקה. מוסיפים לימון פרסי, מיץ לימון, מים, תפוחי אדמה, עגבנייה מגוררת ותבלינים ומביאים

לרתיחה.

4. מוסיפים את הקציצות, מכסים במכסה, מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא ערבוב 20 דקות. מערבבים בזהירות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 30 דקות.

.

"מנה עיקרית" / לימור לניאדו-תירוש, הוצאת מטר, לרכישה לחצו כאן"מנה עיקרית" / לימור לניאדו-תירוש, הוצאת מטר, לרכישה לחצו כאן

צילום: לימור לניאדו-תירוש
אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים