קציצות הודו עם בטטות בתנור

אין ילד – או מבוגר – שלא אוהב קציצות, ואם משתמשים בבשר הודו אז הן גם יותר בריאות. לימור תירוש עם 3 מתכוני קציצות הודו טעימות וקלות להכנה: עם ספגטי, בתנור עם בטטות ומבושלות עם תירס

קציצות עם בטטה

מתוך הבלוג של לימור תירוש

מה נבשל לילדים? שאלת היום-יום של ההורים לקראת שובם של הילדים מהגן ומבית הספר, תמשיך להישאל גם כשיחזרו מהצבא ומטיול במזרח הרחוק ותמשיך להדהד שנים אחר כך. והתשובה הרי ידועה, הילדים שלנו יעדיפו "אוכל של בית"- חם, מבושל, משביע, שמרכיביו פשוטים וטעמו מוכר. אולי יותר מכל, עונים תבשילי הקציצות לסוגיהן על משאלות לבם של ילדנו. משהו במרקם החלק והלא מתחכם של הקציצה שמלווה לרוב ברוטב עדין מתאים לחיך הילדי. והשמחה הגדולה היא שזה לא עובר אף פעם: ילדים, נערים ומבוגרים – כולם אוהבים קציצות. >> עוד על קציצות

קציצות הודו עם בטטות בתנור

המתכון הזה פותח עבור הילדים שמתעקשים על אוכל ללא רוטב. הסוד במתכון הוא שהרוטב שמוסף לקציצות נספג בהן בזמן האפייה ולכן הקציצה אינה רטובה. אם ילדכם לא אוהב חתיכות קטנות באוכל שלו, ותרו על הבצל הירוק שברוטב.

קציצות הודו ובטטות

החומרים (ל-6 מנות):

4 כפות שמן קנולה

2 בטטות בינוניות קלופות

לקציצות:

500 גרם בשר הודו טחון

גזר קלוף

קישוא

ביצה

שליש כוס פירורי לחם

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 כפות רוטב סויה

2 כפיות סוכר

3 בצל ירוק קצוץ

2 שיני שום כתושות

חצי כפית ג'ינג'ר מגורר דק

רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

במעבד מזון, בלנדר או על מגררת ידנית מגררים את הגזר והקישוא.

מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב. מומלץ לקרר למשך שעה.

צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל צד עד הזהבה.

מספיגים עודפי שמן על נייר סופג.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חוצים את הבטטות ופורסים לרבעים או שמיניות, מעבירים לתבנית צלייה מרופדת בנייר אפייה.

מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת.

מערבבים חצי מכמות הרוטב עם הבטטות וצולים רבע שעה.

מוציאים מהתנור ומסדרים את הקציצות בין פלחי הבטטות.

מוזגים 2 כפות מים לצנצנת עם הרוטב, מערבבים ומוזגים מעט ממנו על כל קציצה.

מחזירים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות וצולים 20 דקות.

קציצות הודו ובטטות קציצות הודו ובטטות .

.

לעוד מתכוני קציצות של לימור תירוש:

ספגטי מיטב בולס

ספגטי מיט בולס

.

. . . .

.

.

..

.

.

. . . .

קציצות הודו עם תירס בהשראה מקסיקנית

. . .

.

.

.

.

.

.

.. . . . . .

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.