קציצות בשר ובורגול עם תרד

כל בשלן יודע שהתבלינים הם מה שעושה את האוכל. לימור תירוש עם מתכונים לשלוש תערובות תבלינים ולמטעמים שאפשר להכין איתן

קציצות

מתוך הבלוג של לימור תירוש

הרגע החשוב ביותר בזמן הכנת אוכל הוא הרגע בו נפתחות צנצנות התבלינים ויש להחליט מה מהם ייכנס לתבשיל. זהו רגע בריאה קטנטנן, שכן אז ייקבעו קווי האופי והטמפרמנט שנרצה להעניק למנה. התבלינים הם למעשה ארגז הכלים שלנו, הבשלנים, והם שמאפשרים לנו ליצור מנה סינרגטית שיש בה יותר מסך רכיביה: לפעמים נרצה מנה משמחת והרמונית, ולפעמים מפתיעה. פעם עדינה ומאופקת ופעם דומיננטית.

עבורי מגירת התבלינים משולה למגירה של תחושות קולינריות: כאשר נוסיף קינמון נקבל מנה חמימה וביתית עם קריצה אקזוטית מארץ רחוקה, הל יציף געגועים לימים קדומים ואילו כמון יעניק למנה גבריות מחוספסת עם נוכחות ארצית חזקה. זרעי אניס ושומר הם השובבים שבחבורה ויעניקו למנה רעננות, קלילות וחושניות, לעומת גרגירי כוסברה שישרו שלווה נשית, בוגרת וקלאסית.

האתגר הגדול הוא האיחוד בין התבלינים, שכן תערובות תבלינים טובות מכילות תבלינים שמשלימים זה להרמוניה מענגת בתבשיל. וכמעט לכל ארץ, ולכל חבל ארץ, יש כידוע תערובת תבלינים האופיינית להם – קארי, בהרט, גרם מסאלה, חמשת התבלינים, חוויג', קייג'ין, ועוד. >> עוד על תבלינים

קציצות בשר ובורגול עם תרד בראס אל חנות

קציצות בשר ובורגול עם תרד בראס אל חנות

תבשיל קציצות טעים ומיוחד, נהדר לאירוח לליל שישי. "ראס אל חנות" מתייחס במקור המרוקאי לתערובת תבלינים העומדת בראש החנות, כלומר, מלך התבלינים.

החומרים (ל-8-10 מנות):

ראס אל חנות:

2 כפיות פפריקה אדומה

2 כפיות מלח

כפית כורכום

כפית פפריקה חריפה

כפית גרגירי כוסברה טחונים

כפית וחצי פלפל שחור

חצי כפית גרגרי שומר טחונים

רבע כפית אגוז מוסקט

רבע כפית זנגביל (ג'ינג'ר)

לתערובת הקציצות:

בצל לבן קלוף וחתוך לרבעים

חופן פטרוזיליה גדול

שליש כוס בורגול בינוני

500 ג' בשר בקר טחון טרי

1 ביצה

3 כפיות ראס אל חנות (ראו חומרים למעלה)

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

לירקות:

3 כפות שמן זית

6 שיני שום פרוסות

6 כפיות ראס אל חנות (ראו מתכון)

4 גבעולי סלרי פרוסים לעיגולים

שורש סלרי קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות

קילו עלי תרד (עדיף טורקי) שטופים

2 עגבניות קצוצות

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ופרוסים לרבעים או שמיניות

רוטב:

4 כפות מיץ לימון

3 כפות רכז רימונים

כוס וחצי מים

כפית מלח

כפית פלפל שחור

כפית סוכר

אופן ההכנה:

טוחנים במעבד מזון קטן בצל ופטרוזיליה עד קבלת מחית חלקה.

שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. מסננים ומעבירים לקערה בינונית.

מוסיפים לקערה את מחית הפטרוזיליה ושאר חומרי הקציצות ומערבבים היטב.

צרים בידיים רטובות קציצות עגולות (אם התערובת רטובה מדי, ניתן להוסיף מעט פרורי לחם בכדי לייצב אותה), מקררים במקרר למשך שעה.

בסיר רחב שנכנס לתנור מטגנים עם שמן, שום ו-4 כפיות ראס אל חנות למשך דקה ועד שהתבלינים מפיצים ריח עז, מוסיפים שורש סלרי וגבעולי סלרי קצוצים ומטגנים למשך שתי דקות.

מוסיפים עלי תרד ומערבבים עד התרככות. מוסיפים עגבניות קצוצות, מערבבים ומבשלים עוד שתי דקות.

מוסיפים את חומרי הרוטב, מרתיחים ומוסיפים את הקציצות. מתבלים את תפוחי האדמה ב-2 כפיות נוספות של ראס אל חנות ומוסיפים אותם לסיר (מניחים בין הקציצות בזהירות) מכסים במכסה, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית ללא ערבוב 20 דקות.

מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים בזהירות, וצולים בתנור למשך חצי שעה.

מגישים עם אורז לבן או קוסקוס.

קציצות בראס אל חנות-הכנה

.

לעוד מתכונים מתובלים של לימור תירוש:

חריימה - דגים חריפים בטבילחריימה – דגים חריפים בטביל

/

.

.

.

.

.

.

.

.

פרגיות בפונג-גרי עם דבש ולימוןפרגיות בפונג-גרי עם דבש ולימון

/

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת. לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.