קיש ביס דלעת

לרגל ליל כל הקדושים – האלווין – שחל מחר, מגיש השף אלרן גולדשטיין מתכון לקיש דלעת אישי

קיש ביס דלעת

חג ההאלווין, שחל ב-31 באוקטובר, הוא הזדמנות מצוינת לעשות כבוד לירק שבדרך כלל לא זוכה להכרה המגיעה לו – הדלעת.

לרגל האירוע, יגישו מחר במעדניית גולדשטיין שבצומת סביון מבחר מאכלי דלעת כמו ניוקי גבינת עזים ברוטב דלעת וקאווה, מרק דלעת עשיר, קיש ביס דלעת גראטן, סלט דלעת אפויה עם פיצוחים וגרעיניי חמנייה ודלעת וגראטן דלעת. והחרוצים שביניכן, יכולים להכין את קיש הדלעת בעצמכם, על פי המתכון הבא:

החומרים לבצק:

1 כוס קמח

½ חבילת חמאה

1 כפית מלח

¼ כוס שמנת מתוקה

1 כפית סוכר

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את הקמח, החמאה, המלח והסוכר יחדיו עד לקבלת מרקם פירורי.

מוסיפים את השמנת המתוקה בפעם אחת ולשים עד לקבלת מרקם אחיד.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בגודל הרצוי המתאים לתבנית הקישים שברשותך (תבנית קישים קטנים).

מהדקים את הבצק בכל גומחה ומסירים את הבצק העודף. דוקרים את הבצק באמצעות מזלג ואופים אותו בתנור שחומים מראש ל-180 מעלות כ-12-15 דקות.

החומרים למילוי:

350 גרם דלעת

2 בצלים

קורט מלח

1 גביע שמנת חמוצה (200גרם)

⅓ כוס שמנת מתוקה

3 ביצים

אופן ההכנה:

מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 1X1 ס"מ, מאדים את הבצל ומוסיפים את קוביות הדלעת

ממשיכים באידוי עד לריכוך הדלעת.

טורפים את הביצים, השמנת המתוקה והשמנת החמוצה.

ממלאים את הבצק שהונח בתבנית בתערובת הבצל והדלעת ועליהם שופכים את הבלילה, ומחזירים לתנור ל-15 דקות בחום של 180 מעלות.

מהחומרים שמותרו אפשר להכין קיש קטן נוסף.