קינוח פטל וקצפת

לצאת לקטיף פטל ואז להכין קינוח שכבות: קצפת, ברנדי, פטל. זה הכל. עוד פוסט מרהיב של שירלי נמש

פירות

אחת הבעיות כשמארגנים לך מסיבת הפתעה, או כל הפתעה אחרת, לכבוד יום ההולדת שלך, היא שמאותה נקודה והלאה אתה בטוח כל שנה שמצפה לך הפתעה נוספת. בכל שנה, בסמוך ליום ההולדת, אתה מתחיל לגשגש ולרחרח וממתין בציפייה להפתעה שמגיעה או שלא.
///

///

בתקופה הזו בשנה שעברה ציפתה לי הפתעה ליד ביתי – קטיף פטל. העובדה שקטיף פטל טרי מתקיים סמוך אליי, כ"כ ריגשה והפתיעה אותי אשתקד, שהשנה כבר המתנתי לו כולי ציפיה. בכל פעם כשעברתי ליד הצומת המובילה לאזור הקטיף, חיפשתי אחר השלט שמצביע על קיומו, אבל כמו שקורה הרבה פעמים עם הפתעות, ההפתעה שלי השנה קצת התמהמה מלהגיע, עד שכמעט ואמרתי נואש. אבל בשבוע שעבר, השלט המיוחל סוף-סוף הופיע. וביום שישי האחרון מצוידים בילדה ובמצלמה יצאנו לקטוף.


…/

קטיף הפטל מתקיים בפאתי היישוב כפר רות, בחבל מודיעין, בחווה חקלאית לגידולים אורגניים. הופתענו לגלות שיחד איתנו, הגיעו די הרבה אנשים אבל לא על מנת לקטוף פטל טרי, אלא כדי לרכוש במקום פירות,ירקות ועשבי תיבול טריים טריים הישר מהשדה.



בשעה שאני והילדה קטפנו פטל (או ליתר דיוק – "אוסנה" שזהו הזן השחור של הפטל), החצי היה עסוק ב"לעשות שוק" ורכש ירקות ועשבי תיבול ששימשו אותו מאוחר יותר להכנת הדגים המסורתיים של יום שישי. מעבר לירקות הסטנדרטיים, ניתן להשיג במקום פירות וירקות ייחודיים שלא מוצאים בכל מקום. אנחנו הבאנו איתנו לדוגמא הביתה "קישוא ספגטי" שכבר באותו הערב ניצלה על הגריל והתגלה כטעים מאוד.



אבל הפרי שהכי הופתעתי לגלות במקום, בשיאו של חום יולי-אוגוסט, היו התותים היפייפים הללו. מסתבר, לפי הבעלים של המקום, שזהו זן מיוחד שגדל בתנאים מסוימים וניתן להשיג אותו עד סוף אוגוסט. גם סלסילה כזו של תותים חזרה איתנו הבייתה



אז בשעה שהחצי היה אחראי כאמור על הדגים, אני הכנתי את הקינוח. וכייון שהפטל היה טרי מאוד, לא התחשק לי לאפות אותו, אלא לאכול אותו הכי קרוב למצב הצבירה הטבעי שלו. לכן, השתמשתי בפטל קפוא שנשאר לי עוד מעוגת הגבינה וקארד פטל, אליו צירפתי גם מעט דובדבנים קפואים. בישלתי את השניים יחד עם תוספת קטנה של סוכר ושל ליקר פירותי, כשהתערובת התקררה לחלוטין הוספתי לה גם את הפטל הטרי. העניין באוסנה הוא שאע"פ שהפירות האדומים יפים ומוצקים יותר, הם אינם בשלים ולרוב גם קשים וחמוצים. פטל שחור צריך להיות כשמו – שחור, ורק כשהוא במצב הזה קוטפים אותו מהשיח. יש הבדל משמעותי בטעם ובמתיקות בין השניים. אני קטפתי בכל זאת גם כמה אדומים, רק שיהיו לי לקישוט.



הקצפתי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת,  ועכשיו כל שנותר הוא לסדר את השניים יחד לסירוגין בשכבות בכוסות. מקשטים בעלי נענע, ואוכלים מיד או סמוך מאוד להכנה


קינוח פטל וקצפת

ל – 6 כוסות בנפח 150 מ"ל

300 גר' פטל קפוא (או כל פרי יער אחר)

2 כפות (30 מ"ל) גרנד מרינייר (אפשר להמיר לכל ליקר פירותי אחר, או לברנדי או רום)

2 כפות (30 גר') סוכר

סלסילה (170 גר) פטל טרי

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

הכנה:

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה את הפטל הקפוא, הליקר והסוכר. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ – 5 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים לטמפ' החדר. מוסיפים את הפטל הטרי ומערבבים בעדינות.

2. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.

3. ממלאים כל כוס בכ-2 כפיות מתערובת הפטל, לסירוגין עם שתי כפיות מהקצפת בשכבות. מקשטים לבסוף בתלולית קטנה של קצפת ובפרי טרי. מגישים מיד או בסמוך מאוד לזמן ההכנה.

מתוך הבלוג של שירלי נמש