קינוחים לאוהבים, או סתם לרעבים

ענת ואן דר ואלט, השפית של חברת "שפע קייטרינג", מציעה שני מתכונים מתוקים ורומנטיים במיוחד. או לא רומנטיים, איך שבא לכם

מרק יוגורט מנגו

ט"ו באב (או טפו באב, תלוי לאיזו אסכולה אתם משתייכים) הוא מהימים האלה שבלתי אפשרי להתחמק מהם. למרבה הצער, לא בטוח שדווקא אהבה עומדת בראש מעייניהם של כל האנשים שמפרסמים הצעות לקניות ולבילויים בט"ו באב. זה כמובן לא כולל את פרויקט ט"ו באב המקסים שלנו, שיעלה מחר וכולו אור ואהבה, אבל אנחנו מקדימים את המאוחר.

גם מתכונים לט"ו באב הם כמובן חלק מהחגיגה, אבל לא באמת צריך להתייחס אליהם ככאלה. אפשר גם סתם לראות בהם קינוחי קיץ קרירים ומתוקים, לאירוח ובכלל. קבלו שני מתכונים.

עינוגי ליצ'י ודובדבנים בליקר אמרולה ונגיעות שוקולד צ'ילי

המצרכים (ל-5 מנות):

10 יחידות ליצ'י קלוף חתוך לשישיות

100 גר' דובדבנים מגולענים חצויים

100 מ"ל ליקר אמרולה

75 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

¼ כפית צ'ילי גרוס

150 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הליצ'י עם ליקר האמרולה ומוזגים לכוסיות שמפניה.

2. מפזרים מעל הליצ'י דובדבנים.

3. ממסים שוקולד עם 50 מ"ל שמנת מתוקה ומוסיפים את הצ'ילי הגרוס. מצננים.

4. מקציפים את שאר השמנת ומצננים.

5. מזלפים מעל הדובדבנים בכוסות מעט קצפת.

6. מוזגים מעל את השוקולד המומס.

7. מעטרים בקצפת מעל השוקולד.

.

מרק יוגורט מנגו קטיפתי צונן

המצרכים (ל-5 מנות):

6 יחידות מנגו חתוך לקוביות גסות

5 כוסות יוגורט

2 כפות קרם קוקוס

½1 כפיות ממרח בריאני (תערובת תבלינים הודית)

100 מ"ל שמנת מתוקה

1 כף סוכר חום

קורט אגוז מוסקט

קורט מלח

מיץ מחצי לימון סחוט

אופן ההכנה:

לערבב את כל המרכבים במעבד מזון עד לקבלת מחית קטיפתית.

לצנן ולהגיש בעיטור נענע קצוצה.

.

כל המתכונים באדיבות חברת "שפע"

צילום: יח"צ