קוביות שוקולד, קוקוס וארל גריי

הקוביות האלה הן כמו ממתק של פעם מהסוג שילדים מאוד אוהבים. המרקם שלהן אינו מזכיר עוגה או בראוניז אלא יותר את מרקם כדורי השוקולד הקלאסיים

קוביות שוקולד

מתוך הבלוג של לימור תירוש

בזיכרוננו הם טבולים בכוס תה מהביל, אפשר עם תמונה אנגלית ברקע וכריכוני מלפפונים קטנטנים, אבל עלי הארל גריי הם אחד מחומרי הגלם האהובים עלי גם בהכנת קינוחים ועוגות – עלי תה שחורים כפחם ומבושמים בניחוח שמן הברגמוט. זהו אחד הניחוחות היחידים שאני מכירה שלו ארומה פרחונית שאינה מתקתקה. שמן הברגמוט מופק מהשמנים האתריים הכלואים בקליפות תפוזי הברגמוט- זן של תפוז בר ירוק וקטן, שאינו אכיל כי טעמו מר ועוקצני. העץ גדל באופן טבעי בדרום מזרח אסיה ובאופן מתורבת בחבל קלבריה שבאיטליה, שם מופק השמן לתעשיית הבישום והתה. ריחו של השמן עשבוני, פרחוני, ומעט עצי. ומזכיר ריח מושק.

עלי הארל גריי אינם דומים לשום תה אחר. יש בטעמם ובריחם איפוק אלגנטי לצד קלאסיקה מהודרת. טוב לתבל איתם עוגות, מאפים, קינוחים ותבשלי עוף.

קוביות שוקולד קוקוס וארל גריי

הקוביות האלה הן כמו ממתק של פעם מהסוג שילדים מאוד אוהבים. המרקם שלהן אינו מזכיר עוגה או בראוניז אלא יותר את מרקם כדורי השוקולד הקלאסיים. בדומה לכדורי השוקולד וגם כאן פרורי הפתי בר סופגים את כל הטעמים ומייצרים מרקם ספוגי ורך.

חומרים (לתבנית 20 על 20 ס"מ):

2 שקיקי תה ארל גריי

¾ כוס שמנת לבישול 15%

קורט מלח

250 גרם פתי בר

200 גרם חמאה מומסת

2/3 כוס (250 גרם) חלב מרוכז וממותק

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

¾ כוס (50 גרם) קוקוס

אופן ההכנה:

גוזרים את שקיות התה ומעבירים את עלי התה לסיר. מוסיפים לסיר שמנת ומלח ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות על סף בעבוע עדין, מערבבים מידי פעם כדי להוציא את טעמי התה לחלב. מכבים ומצננים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרסקים את הביסקוויטים לפירורים (אפשר במעבד מזון עם להב מתכת) ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה חמאה, חלב מרוכז ואת החלב עם עלי התה ומערבבים היטב. מוסיפים שוקולד קצוץ וקוקוס, מערבבים קלות.

מרפדים תבנית משומנת ומרובעת (20X20) בנייר אפייה ויוצקים את התערובת לתבנית. מיישרים את פני העוגה עם ידיים לחות ואופים 25 דקות.

מוציאים מהתנור ומצננים. מכסים ומקררים לכמה שעות או לילה לפני החיתוך.

מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות קטנות ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

קוביות שוקולד קוקוס וארל גריי

 .

עוד מתכונים של לימור תירוש עם ארל גריי:

פודינגברד תפוחים בארל גרייפודינגברד תפוחים בארל גריי

.

.

.

.

.

.

.

.

עוגת שמן זית, תפוחים וארל גרייעוגת שמן זית, תפוחים וארל גריי

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.