קובה טבעונית

קובה ממולאת פטריות, שקדים וצנוברים – מלית פריכה ובריאה לקובה האהוב והמוכר. מתוך ספר הבישול הטבעוני החדש של בני סיידא

קובה

ברוח הימים האלה הוציא לאחרונה בני סיידא ספר בישול טבעוני העונה לשם המאוד ברור "אוכל טבעוני – טעים ומהיר". הספר כולל 202 מתכונים מסוגים שונים: סלטים, מרקים, מאפים, נודלס ופסטה, דגנים וקטניות, תבשילי ירקות ומתוקים.

לא לגמרי ברור אם זה נכון מבחינה שיווקית להגדיר ספר כטבעוני, וכך, אולי, להרחיק ממנו את כל אוכלי הבשר שיחשבו שיש בו רק מתכונים מבאסים. וחבל, כי באמת, כמו שאומרת הכותרת, יש בספר מתכונים מצוינים, טעימים ומהירים, ולא חייבים להיות טרנדיים כדי להכין אותם. מספיק להיות רעבים.

רוצים הוכחה? קבלו שתיים:

קובה עם פטריות, שקדים וצנוברים

קובה עם פטריות, שקדים וצנוברים

המצרכים (ל-30 יחידות):

לקובה:

500 גרם (½3 כוסות) בורגול דק

1 כוס קמח לבן

2 כפות שמן

מלח, פלפל שחור גרוס

מים לפי הצורך (כ-½ כוס)

שמן, לטיגון עמוק

למלית:

¼ כוס שמן

2 בצלים גדולים, קצוצים דק

600 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות

100 גרם צנוברים, קלויים

50 גרם שקדים מולבנים, משובבים, קלויים

מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק: שוטפים את הבורגול כמה פעמים בקערה גדולה עם מים. מסננים, סוחטים בין כפות הידיים ומשהים לשעה.

2. טוחנים את הבורגול הרטוב במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים קצרים ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים לבורגול את הקמח והשמן ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים בהדרגה את המים, ולשים ידנית לבצק אחיד שאינו דביק (כמות המים תלויה במידת הלחות של הבורגול).

4. להכנת המלית: מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך בחישה כ-6 דקות עד להזהבה ועד שכל הנוזלים מתאדים. מכבים, מוסיפים את הצנוברים והשקדים ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומצננים.

5. להכנת הקובה: מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. מרטיבים את כפות הידיים וצרים מכל כדור גליל. מחזיקים את הגליל בכף יד שמאל, טובלים במים את אצבע יד ימין (הקרובה לאגודל) ויוצרים בבצק גומה על ידי תנועות סיבוביות של האצבע. מקפידים שעובי הבצק יהיה שווה מכל הצדדים. ממלאים את הקובה במלית וסוגרים. מתקבל קובה מוארך ושמנמן. מכינים כך את כל כדורי הבצק.

6. מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 4 ס"מ) ומטגנים בכל פעם מספר קובות עד להשחמה. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.,מגישים חם, עם טחינה.

.

>> למתכון לתבשיל חצילים, חומוס ועגבניות

אוכל טבעוני – טעים ומהיר / בני סיידא, הוצאת מודן, 209 עמודיםאוכל טבעוני – טעים ומהיר / בני סיידא, הוצאת מודן, 209 עמודים

צילום: דניאל לילה
אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים