קדירת בשר עם ירקות שורש ביין

עם או בלי סערה, קבלו מתכון חורפי ומחמם לקדירת בשר עם ירקות שורש ביין, באדיבות רשת מעדניות הבוטיק אייזן

קדירת בשר

.

המצרכים:

2 ק"ג נתח בשר שריר עגל (מספר שמונה)

4 בצלים

4 שיני שום קצוצות

כמה כדורי פלפל אנגלי

2 בטטות, 2 גזרים, כרישה, פטריות שמפיניון או פורטובלו

עשבי תיבול: פטרוזיליה, סלרי, טימין

מעט פפריקה, מעט כמון, מעט כורכום, מלח גס ופלפל שחור גרוס, 2 עלי דפנה

כוס מים לא מלאה

מנה נדיבה של שמן זית

1 כוס יין אדום

.

אופן ההכנה:

ממליחים את נתח הבשר השלם.

מחממים את שמן הזית בסיר גדול עם כמה פלפל אנגלי, מיד כשהשמן רותח משחימים וסוגרים את נתח הבשר כחצי דקה מכל צד, מוצאים מהסיר ומניחים להתקרר על רשת.

בינתיים מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים ומכסים.

פורסים את נתח הבשר לפרוסות בעובי 3 ס"מ, מסדרים אותם בתוך הסיר על מצע דק של ירקות, ולאחר מכן מכסים עם הירקות.

מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים, חצי כוס מים ומחצית כוס יין ומפזרים באופן שווה בסיר.

מנמיכים את האש, מכסים את הסיר לבישול איטי של כ-3 שעות, אם יש צורך מוסיפים לנוזלים מהיין ומעט מהמים.

מניחים על הצלחת פרוסת בשר לצד הירקות ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה. חורף נעים ובתיאבון!

לעוד מתכונים לשבת

צילום: רשת מעדניות בוטיק "אייזן"