קאפקייקס טיים

אתמול אייל ביקש, אז הכנו קאפקייקס תפוזים ושוקולד צ'יפס, והיום קאפקייקס לימון ואוכמניות בציפוי קצפת שוקולד לבן. אפשר להגיד לזה לא?

קאפקייקס לימון ואוכמניות בציפוי שוקלד לבן. צילום: רחלי זוסימן

אייל לא שכח שאתמול לא הכנו קאפקייקס לימון (אלא קאפקייקס תפוזים, שוקולד צ'יפס וקליפות תפוז מסוכרות), וביקש שנכין אותם היום. הסכמתי בכיף. המתכון של Coconut & Lime שעליו התבססתי אתמול ממש ממש מצא חן בעיניי, ואפילו גיליתי שאני זוכרת אותו כמעט בעל פה… הפעם החלפתי את השמנת החמוצה בריויון (בריויון יש אחוזי שומן הרבה יותר נמוכים, ועניין אותי לנסות ולראות האם גם כך ייצא טוב) והוספתי אוכמניות. אייל ביקש ציפוי לבן (אני פינטזתי על ורוד, אבל לא משנה… next time…), אז החלטתי להכין ציפוי דומה לציפוי שוקולד, אבל עם שוקולד לבן.
הקאפקייקס יצאו לימוניים, רעננים ומאוד מאוד טעימים.  אייל ביקש שבפעם הבאה נכין קאפקייקס עם חמאת בוטנים, אבל נראה לי שנחכה עם זה לשבוע הבא.

הקאפקייקס טעימים גם בלי הציפוי.

קאפקייקס לימון ואוכמניות בציפוי קצפת שוקולד לבן

המצרכים:

  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס ריויון
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • קליפה מגוררת משני לימונים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס אוכמניות קפואות
לציפוי:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 15 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מרפדים תבנית של 12 שקעים ועוד 3 תבניות שקעים אישיות במנז'טים ומשמנים.
  2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת טורפים ריויון, סוכר, ביצים, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת ושמן, לקבלת עיסה אחידה.
  4. מוסיפים את עיסת הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נספג. מוסיפים אוכמניות קפואות, ומערבבים.
  5. מחלקים את העיסה בין השקעים. אופים 15-25 דקות, עד שהקאפקייקס יציבים, מזהיבים, וקיסם המוכנס במרכזם יוצא יבש.
  6. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לחלוטין (רצוי על רשת).
הכנת הציפוי:
  1. להכנת הציפוי, מחממים 1/2 כוס שמנת מתוקה בסיר קטן עד לסף רתיחה.
  2. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
  3. מקציפים את שארית השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את עיסת השוקולד ואת תמצית הווניל, ומקציפים עוד קצת לעיסה אחידה.
  4. מזלפים את הקרם על הקאפקייקס ומקשטים בסוכריות צבעוניות (אם רוצים).

לפוסט המקורי בבלוג של רחלי זוסימן

לבלוג "פשוט מבשלת"