מלכת הצ'ילי קון קרנה

אנחנו גאים ושמחים לארח בסלונה את לימור תירוש, בעלת הבלוג "מטבח מקומי". ובתור התחלה, קבלו מתכון לצ'ילי קון קרנה נהדר, שיכול לשמש כארוחת ערב משפחתית עליזה, או במסיבה רבת משתתפים

צ'ילי קון קרנה

מתוך הבלוג של לימור תירוש

צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל שמקורו בטקסס ארה"ב. התבשיל, שעשוי מבשר קצוץ או טחון, שעועית שחורה ועגבניות, מתובל בנדיבות בכמה סוגי פלפלים חריפים, יבשים וטריים. משמעות השם בספרדית הוא בשר (carne) עם פלפלים (chili). התבשיל עתיק במקורו ובושל מסורתית בסירי ברזל גדולים מעל מדורות מעשנות על ידי מקסיקאים עניים בעיר סן אנטוניו שבטקסס.

הכנת מנת צ'ילי קון קרנה טובה היא משימה פשוטה ויכולה לשמש כארוחת ערב משפחתית עליזה, או במסיבה רבת משתתפים כאשר כל סועד עורם בתוך טורטייה כף גדולה מהצ'ילי, ומניח מעליה סלסה חריפה מעגבניות קיץ טריות או פלפלים ירוקים, שמנת חמוצה וירקות כמו אבוקדו, מלפפונים, בצל אדום או ירוק, כוסברה ופלפלי צ'יפוטלה חריפים ומעושנים.

כדי שהתבשיל יצא עסיסי יש להשתמש בבשר שמן במידה ובעל טעם עמוק: אונטר ריב, נתח קצבים או תערובת של צוואר, שייטל ונתח קצבים. את הבשר מומלץ לקצוץ קטן בסכין או לטחון במכונת בשר בטחינה גסה. חשוב להשתמש בעגבניות טריות ובשלות בעלות טעם עז או בעגבניות משומרות איכותיות ולשלב מספר סוגים של פלפלים חריפים. את השעועית השחורה יש להשרות ללילה בהרבה מים קרים ולבשלה בנפרד בסיר עם הרבה מים וראש שום עד ריכוך. לקיצור תהליכי ההכנה ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים איכותית או בשעועית מבושלת וקפואה. להעמקת הטעם והצבע הכהה יש הנוהגים להשרות את הפלפלים היבשים בקפה שחור חם או להוסיף לקראת סוף הבישול מספר קוביות שוקולד מריר. אני מוסיפה גם וגם.

לפוסט המלא

מלכת הצ'ילי קון קרנה

החומרים (ל-6-8 מנות):

קילו בשר טחון גס – מומלץ תערובת שווה של אונטר ריב ונתח קצבים

2 פלפלים אדומים גדולים חריפים ומיובשים

2 פלפלי צ'ילי אדומים קטנים ומיובשים (שאטה)

2 כפיות גדושות קפה טורקי מומסות בכוס מים רותחים

5 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

שורש סלרי קטן קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות

פלפל אדום מתוק (גמבה) קצוץ לקוביות קטנטנות

2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנטנות

8 שיני שום קצוצות

2 כפיות כמון טחון

כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)

כף פפריקה מתוקה

כפית אורגנו יבש

3 עלי דפנה

2 כפיות מלח

כפית וחצי פלפל שחור

בקבוק (330 מ"ל) בירה לבנה

קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (400 גרם – עדיף ייבוא מאיטליה)

2 כוסות (300 גרם) שעועית שחורה מבושלת או שעועית קפואה מבושלת (המידה לאחר בישול)

כף סוכר חום כהה

20 גרם שוקולד מריר

חצי כפית כמון

להגשה: שמנת חמוצה ובצל ירוק

אופן ההכנה:

משרים את שני סוגי הפלפלים החריפים המיובשים בכוס קפה למשך חצי שעה. בזמן ההשריה קוצצים את כל הירקות.

מוציאים את הפלפלים מהמשרה (שומרים על הקפה), פותחים את תוכנם עם הידיים ושוטפים את הגרעינים, גוזרים עם מספריים לעיגולים דקים.

בסיר גדול מטגנים בשמן זית בצלים, סלרי, פלפלים מתוקים וגזר עד ריכוך והזהבה קלה.

מוסיפים שום ופלפלים יבשים קצוצים ומטגנים עוד שתי דקות.

מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים לדקה או עד שהתבלינים מפיצים ריח עז.

מגבירים את הלהבה, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה. מוזגים בירה ומבשלים עד צמצום הנוזלים לכדי חצי.

מוסיפים עגבניות קצוצות, שעועית, סוכר וקפה (ללא משקעי הקפה) ומבשלים מכוסה למשך שעה וחצי על אש קטנה. מוודאים שיש נוזלים כל זמן הבישול. אם חסר מוסיפים מעט מים רותחים.

לפני ההגשה מוסיפים שוקולד מריר וכמון ומבשלים מכוסה למשך שתי דקות.

טועמים ומתקנים תיבול ומוסיפים שבבי צ'ילי במידת הצורך.

מגישים לצד שמנת חמוצה, בצל ירוק, טורטייה חמה או אורז לבן וסלט ירקות קרנצ'י.

.

מתכונים נוספים מהבלוג של לימור תירוש:

סלט ירקות מקסיקני

פלפלי פדרון ממולאים בצ'יפוטלה, אבוקדו וצ'דר

צילום: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.