פסטרמה תוצרת בית

יותר זול והרבה יותר בריא – כך תכינו בעצמכם פסטרמה הודו

פסטרמה תוצרת בית

מי שלא אוהב פסטרמה – שיקום. אף אחד, אה? הבעיה עם הפסטרמה התעשייתית – כמו עם שאר מוצרי המזון המעובד בכלל והבשר המעובד בפרט – שהיא לא בריאה במיוחד. היא אמנם דלת שומן, אבל גם יש בה חומרים משמרים ולא מעט נתרן.

אז מה עושים? מכינים פסטרמה בבית. גם הרבה יותר בריא וגם יותר זול. המתכון הוא של השפית עמית דהאן.

פסטרמה הודו ביתית

החומרים:

½1 ק"ג חזה הודו

¼ כוס שמן

½ כוס מים

½ כוס סילאן

2 כפות דבש

3 כפיות מלח (להפחתת כמות הנתרן אפשר להשתמש במלח הים האדום של "מלח הארץ", שכולל 50% מכמות הנתרן)

3 כפות סוכר חום

5 כדורי פלפל אנגלי

5 עלי דפנה

3 שיני שום

1 כף פפריקה

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.

מניחים את נתח ההודו בתבנית/קערה ויוצקים מעליו את הרוטב. משרים למשך כשעה.

מעבירים את נתח ההודו לתבנית אפייה (שומרים את יתרת הרוטב), מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות.

לאחר 50 דקות מסירים את רדיד האלומיניום, יוצקים מהרוטב על נתח ההודו ואופים עוד כ-10 דקות ללא כיסוי.

מוציאים מהתנור ומנחים את הנתח להתקרר.

.

המלצת השפית עמית דהאן: לפרוס את הנתח כשהוא קר ולהגיש עם לחם שחור וחרדל איכותי.

.

המתכון באדיבות חברת "מלח הארץ"

צילום: כפיר חרבי
אוכל
מדור האוכל של סלונה. חדשות, מתכונים, ביקורות וכל מה שטעים