פסטה עם פסטו ושעועית

מחפשים מתנה לפסח? לכו על ספר המתכונים של הילה קריב, בעלת הבלוג ביסים. מתוכו קבלו מתכון לפסטה אביבית ויפהפייה

פסטה עם פסטו ושעועית

סקר זריז שערכנו בין עורכות סלונה העלה כי בלוג האוכל שאנחנו הכי מצטערות שהוא לא נמצא אצלנו הוא ביסים, הבלוג של הילה קריב. עכשיו אנחנו שמחות לבשר שכמעט 100 מתכונים מהבלוג, יחד עם הסיפורים והצילומים הנפלאים של קריב, קובצו להם לספר, שכל אחד ישמח להחזיק המטבח שלו או לתת מתנה לבשלנים אחרים. ולאחר כל ההקדמה הזאת, קבלו מתכון לפסטה אביבית עם פסטו ושעועית

*  *  *  *  *  *

שבת. "בואו נכין פסטו", אני מציעה לגמדים כשארוחת הצהריים מתקרבת. הילדים, נתַנו בהם סימנים כמו בארבעת המינים, רק שהם שלושה. היא לא רוצה לעשות וגם לא לאכול. האמצעי רוצה לעשות אבל לא לאכול והקטן, כמו אמא, רוצה לעשות ורוצה לאכול את זה (וגם את כל השאר). אנחנו קוטפים בזיליקום מהעציץ (לא מצליח לי בגינה, תמיד אוכלים לי אותו), ולפני שאני מספיקה לשטוף ההם מתחילים לדפוק עליו.

הברז של האמבטיה דולף כבר כמה ימים. "תנסה לראות מה זה", אני מבקשת מהאיש. אני חושדת בו שהוא מסוגל ליותר ממה שהוא חושף, אבל בסוף, כמו תמיד, קוראת לאסים. אסים מגיע בדיוק כשמתחילה הארוחה. מיסיס הילה, הוא אומר לי, גוד טו סי יו, לונג טיים. אני מאוד אוהבת את האיש הזה. הוא מהאנשים האלו שרואים להם את הטוב בעיניים, וחוץ מזה שנינו זרים בארץ לא לנו. כמה דקות אחרי, שישו ושמחו בפינת האוכל. אני זונחת את אסים ומוצאת אותם שמחים ומתפרעים כשסביבם חתיכות פסטה פזורות והדפסי פסטו ירקרק על הקיר. בכל פעם אני מופתעת מחדש מהמרחק הזעיר שבין שליטה ורוגע לבין כאוס מושלם.

אני שואלת את אסים אם הוא רוצה פסטה. יס מיסיס הילה, איי ריממבר יו אר א ורי גוד קוק. אחר כך אני מלווה אותו לדלת. "עשית בחוכמה", הוא אומר לי, כמו בכל ביקור. לו עצמו יש רק ילד אחד, "מעודף חישובים", כך הוא מסביר. הפעם, בזמן שהוא אומר את זה, אנחנו שומעים דפיקות מחרידות מאחור. הקטקט מצא שימוש חדש ליויו: הוא אוחז בחוט ורץ במהירות ברחבי הבית, חובט בכל מה שבדרכו. אנחנו נפרדים עד הפעם הבאה. בואו נגיד, שאם זה תלוי באיש, אז עד שבוע הבא.

בחנות הירקות נתקל מבטי בצנוברים-עדיין-בקליפתם שכמותם לא ראיתי מעולם. אם תהיתם פעם למה מחירם כה גבוה הנה התשובה: מישהו, וזה לא אתם, צריך לקלף אותם.

פסטה עם פסטו ושעועית

המצרכים (ל-4-6 מנות):

500 גרם (1 חבילה) פסטה פרפרים (או אחרת)

מלח

כ-300 גרם שעועית ירוקה, נקייה

לפסטו צנוברים:

2 חופנים נאים של עלי בזיליקום טריים

חופן קטן של עלי פטרוזיליה

1 שן שום

חופן גדוש של צנוברים

כ-1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל גרוס טרי

מעט מיץ לימון טרי

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השעועית בהרבה מים רותחים ומומלחים כך שתישאר פריכה מעט. מסננים ושוטפים היטב במי ברז.

2. מכינים את הפסטו: כותשים יחד את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה, השום והצנוברים במכתש ועלי או במעבד מזון. מוסיפים את השמן בהדרגה עד שנוצר רוטב סמיך.מתבלים במלח, פלפל ומעט מיץ לימון, מוסיפים את הגבינה ומערבבים. טועמים שוב ומתקנים תיבול במידת הצורך. אם רוצים לשמור את הרוטב, יש לכסות את פניו במעט שמן זית. אפשר לשמור במקרר כ-3 ימים.

3. מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים ומומלחים לפי הוראות היצרן. מסננים, מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים את השעועית ואת הפסטו, מערבבים וטועמים. אם יש צורך מוסיפים מלח, פלפל או מעט מיץ לימון, ומגישים.

בתיאבון!

צילומים: הילה קריב