פירות יבשים במילוי עוף ובורגול

לכבוד ט"ו בשבט, קבלו מתכון למנה שאמנם דורשת קצת עבודת כפיים, אבל שווה כל דקת עבודה

פירות יבשים ממולאים בעוף ופרגיות

חומרים (ל-6 מנות):

20 תאנים מיובשות, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות

20 משמשים מיובשים, שהושרו במים פושרים במשך 10 דקות

למילוי:

½ קילו פרגיות טחונות (אפשר להחליף גם בעוף או טלה)

¼ כוס בצל ירוק פרוס דק

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

½ כוס בורגול, שהושרה חצי שעה במים, עד שהתרכך

¼ כוס צנוברים קלויים

מלח, פלפל שחור

לרוטב:

400 מ"ל ציר עוף

3 כפות רכז רימונים

3 כפות דבש חרובים

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את כל חומרי המילוי, מתבלים ומערבבים היטב.

2. חורצים בכל משמש ותאנה חריץ עמוק להכנסת המילוי ודוחסים אותו פנימה. את הפירות הממולאים מניחים בסיר רחב.

3. יוצקים על התאנים והמשמשים הממולאים שבסיר את ציר העוף, כך שיגיע למחצית גובה הפירות.

4. יוצקים לסיר את דבש החרובים ורכז הרימונים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.

5. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-40 דקות.

בתיאבון!

המתכון באדיבות השף יוסי שטרית לסוגת

צילום: דן פרץ