פיצה ביתית

למה להזמין מבחוץ אם אפשר להכין פיצה טעימה בבית? זה כיף, כל תוספת הולכת, בכל גודל וזה גם נורא קל

פיצה ביתית. צילום: flickr - avlxyz

>> מתכון שנשלח ע"י הגולש אדם שוורץ ובאדיבות אתר 

מצרכים

לבצק:
  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • מעט מלח
  • כף שמן
  • חצי כפית סוכר
  • לרוטב:
  • 4-5 כפות רסק עגבניות
  • חצי כוס מים
  • מעט אורגנו
  • פלפל שחור
  • כף מרק עוף פרווה
  • כף שמן
  • 4 שיני שום
  • מעט פפריקה מתוקה/חריפה
  • אופן ההכנה

  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם השמרים.
  • לאחר הערבוב מוסיפים את הסוכר, מלח, שמן ומים.
  • לשים את הבצק ולפי מידת הצורך והדביקות בכף היד, מוסיפים טיפין טיפין קמח עד ליצירת כדור יפה ועגול של הבצק.
  • מתפיחים כ-3/4 שעה במקום חם ונעים.
  • מערבבים את כל המצרכים לרוטב. על פי הטעם אפשר להוסיף שום ופפריקה חריפה.
  • כשהבצק תפח מחלקים אותו לשני חלקים שווים. כל חלק מרודד לתבנית אפייה ונשאר כ-10 דקות להתפחה קלה בתוך התבנית.
  • לאחר ההתפחה הקלה בתבנית, מורחים את הרוטב במידה שווה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה והתוספות על פי החשק והטעם.
  • בתנור ל-35 דקות בחום של 180 מעלות.
  • תענוג…

    לבלוג של השף הלבן