פילה סלמון ברוטב לימון ופירות יבשים

מתכון חגיגי וטעים לט"ו בשבט, באדיבות השף מאיר רוזנברג ממלון רימונים גלי כנרת

פילה סלמון

החומרים (ל-5 סועדים):

1 ק"ג פילה דג סלומון

2 כפות שמן זית

100 מ"ל יין לבן חצי יבש

1 כף מיץ לימון

1 כפית שום כתוש

מלח – לפי הטעם

פלפל לבן – לפי הטעם

250 גר' חמאה

החומרים לרוטב לימון ופירות יבשים:

1 כוס מיץ תפוזים

½ כוס מיץ לימון

1 כוס מים

½ כפית זנגביל קצוץ

1 כף סוכר

1 כפית מלח

קורט פלפל לבן

½ כוס משמש מיובש

½ כוס שזיפים מיובשים

½ כוס אננס מיובש

½ כוס תאנים יבשים

3 כפות צימוקים

2 כפות קורנפלור

½ כוס מים

אופן הכנת הרוטב:

מערבבים את כל החומרים (למעט הפירות היבשים והקורנפלור).

מרתיחים כ-5 דק' בחום נמוך.

חותכים את הפירות יבשים לקוביות.

מוסיפים את הפירות היבשים לעוד בישול של שתי דקות.

מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים קרים ויוצקים לרוטב לקבלת הסמכה.

אופן הכנת הדג:

משרים את הדג ביין, מיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל והשום.

מטגנים את הדג בחמאה משני צדיו.

בהגשה מניחים את הדג במרכז הצלחת ועליו מוזגים את הרוטב עם הפירות היבשים.

בתיאבון!

.

לעוד מתכונים לט"ו בשבט