פילה סלמון בחמאת בוטנים

חשבתם שאתם מכירים את כל הדרכים להכין סלמון? קבלו מתכון מקורי וטעים. וגם: מידע על אתר חדש שעושה משלוחים של דגים טריים

סלמון

אני מתה על דגים. תמיד אהבתי. בכל דרך ובכל צורה – שלמים, מפולטים, טחונים. וחוץ מזה שדגים הם מאוד טעימים, הם גם בריאים. כל האמור לעיל מתייחס אך ורק לדגים טריים, והדברים הקפואים בצורה של דג שנמצאים בסופר לא ראויים מבחינתי להיקרא דג.

יש רק שתי בעיות עם דגים טריים. הראשונה היא המחיר שלהם, כי מה לעשות שדגים טריים הם לא זולים, והשנייה היא למצוא מקום שמוכר אותם. כי אם אתם לא גרים ביפו, או שבמקרה יש בשכונה שלכם חנות דגים טובה, תצטרכו לכתת רגליים כדי לקנות דג לשבת.

בנוגע לחלק הראשון אין לי בשורות עבורכם. דגים זה יקר, אין מה לעשות. למעשה, אם מציעים לכם לקנות דגים טריים שהם ממש זולים – כדאי אולי לוותר או לפחות לחשוד.

בנוגע לחלק השני אני שמחה מאוד לספר שאתר חדש בשם "הכי טרי שוק הדגים", מאפשר לכם לקנות דגים טריים בקלות ובנוחות, ולקבל אותם עד הבית. תוכלו גם לבחור איך אתם רוצים שיכינו לכם את הדגים – מפולטים, מחורצים, בלי ראש או איך שתרצו – והם יגיעו ארוזים היטב ובשקית תרמית.

בנוסף, באתר יש הסברים על כל דג ועל אופן ההכנה המומלץ שלו ותמצאו שם גם לא מעט מתכונים. המחירים הם לקילו, אבל לגבי כל דג מצוין מה המשקל הממוצע של כל דג, כך שהמחיר פחות או יותר ידוע מראש.

מתוך האתר, קבלו מתכון לפילה סלמון עם חמאת בוטנים. קל, מהיר וטעים. המתכון באדיבות מיכאל קוגן, השף של האתר.

פילה סלמון בחמאת בוטנים

זמן הכנה: 15 דקות. זמן עבודה: 15 דקות

מרכיבים:

4 מנות פילה סלמון טרי ואיכותי

מלח גס

4 כפיות מיץ לימון טרי

פלפל לבן גרוס

4 כפיות שמן זית

מעט שמן זית לשימון התבנית

5 כפות חמאת בוטנים חלקה

3/4 כוס בוטנים גרוסים

אופן ההכנה:

1. שוטפים את חתיכות הדג ומייבשים עם נייר מגבת.

2. מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.

3. מעל כל פילה סלמון יוצקים כפית מיץ לימון, כפית שמן זית ובוזקים מעט פלפל לבן גרוס, מורחים ומעסים כל נתח סלמון. מכסים ומשרים לחצי שעה.

4. מורחים שמן זית על תבנית פיירקס. בוזקים קורט מלח גס על האזור בתבנית שבו יונחו פילה הסלמון.

5. מעבירים את הסלמון לתבנית הפיירקס, מניחים עם צד העור כלפי מטה.

6. מעבירים 5 כפות של חמאת בוטנים לקערה, מחממים לכמה שניות במיקרו.

7. מורחים את חמאת הבוטנים הרכה מעל פילה הסלמון.

8. מעל הדגים מפזרים בוטנים גרוסים ודוחסים אותם קלות לתוך חמאת הבוטנים.

9. צולים בתנור החם מכוסה ברדיד אלומיניום למשך 15 דקות.

10. מסירים את הרדיד וצולים עד להשחמה קלה. מוציאים מן התנור ומגישים.

"הכי טרי שוק הדגים"- אתר למשלוח דגים טריים: www.shukadagim.co.il. טלפון: 1700-55-70-70.