המצרכים:
4 יח' מדליוני פילה בקר במשקל 120 גרם
מלח גס
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
100 גרם פיסטוקים קצוצים
קורט זרעי חרדל
קורט תימין קצוץ
לרוטב תאנים:
4 דבלים (תאנים מיובשות)
2 כוסות יין אדום
3 כפות סוכר
2 מקלות קינמון
½ כף קורנפלור
אופן ההכנה:
במחבת עמוקה בוזקים את היין ומבשלים עד רתיחה. ברתיחה אפשר להדליק את היין ולאדות את האלכוהול.
מוסיפים את הדבלים, הסוכר והקינמון, מבשלים כ 10 דקות על להבה נמוכה ומגיעים שוב לרתיחה.
בקערית קטנה מניחים את הקורנפלור, מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים עד קבלת נוזל חלק ללא גושים.
בשלב רתיחה בוזקים את תערובת הקורנפלור והמים אל היין תוך כדי ערבוב עם מטרפה. כשהרתיחה תרד ממשיכים על להבה גדולה, וברגע שמגיעים שוב לרתיחה מכבים את האש – הרוטב מוכן.
במחבת ברזל או מחבת פסים מחממים שמן זית, מתבלים את נתחי הפילה במלח ופלפל, מצפים את החלק החיצוני בתערובת של פיסטוקים קצוצים, תימין וזרעי חרדל.
צורבים את נתחי הפילה כ-3 דקות מכל צד.
מניחים על צלחת הגשה, בוזקים מעל את הרוטב ומגישים בליווי תאנה.
בתיאבון!
.
לעוד מתכונים לט"ו בשבט