פילה בקר בקראסט פיסטוקים ורוטב תאנים, יין אדום וקינמון

השף סהר רפאל מגיש: מתכון נפלא לט"ו בשבט, ובכלל

פילה

המצרכים:

4 יח' מדליוני פילה בקר במשקל 120 גרם

מלח גס

פלפל שחור גרוס

רבע כוס שמן זית

100 גרם פיסטוקים קצוצים

קורט זרעי חרדל

קורט תימין קצוץ

לרוטב תאנים:

4 דבלים (תאנים מיובשות)

2 כוסות יין אדום

3 כפות סוכר

2 מקלות קינמון

½ כף קורנפלור

אופן ההכנה:

במחבת עמוקה בוזקים את היין ומבשלים עד רתיחה. ברתיחה אפשר להדליק את היין ולאדות את האלכוהול.

מוסיפים את הדבלים, הסוכר והקינמון, מבשלים כ 10 דקות על להבה נמוכה ומגיעים שוב לרתיחה.

בקערית קטנה מניחים את הקורנפלור, מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים עד קבלת נוזל חלק ללא גושים.

בשלב רתיחה בוזקים את תערובת הקורנפלור והמים אל היין תוך כדי ערבוב עם מטרפה. כשהרתיחה תרד ממשיכים על להבה גדולה, וברגע שמגיעים שוב לרתיחה מכבים את האש – הרוטב מוכן.

במחבת ברזל או מחבת פסים מחממים שמן זית, מתבלים את נתחי הפילה במלח ופלפל, מצפים את החלק החיצוני בתערובת של פיסטוקים קצוצים, תימין וזרעי חרדל.

צורבים את נתחי הפילה כ-3 דקות מכל צד.

מניחים על צלחת הגשה, בוזקים מעל את הרוטב ומגישים בליווי תאנה.

בתיאבון!

.

לעוד מתכונים לט"ו בשבט

צילום: יסמין ואריה