עשורה עם פירות מיובשים, אגוזים ומי ורדים

לימור תירוש במתכון למנה ססגונית ועשירה, שעשויה מחיטה מבושלת, מומתקת בדבש או סילאן עם שפע פירות מיובשים ואגוזים

עשורה

>> מתוך הבלוג של לימור תירוש

העשורה מכילה לרוב גרגירי חיטה שהושרו במים במשך לילה טרם בישולם. ניתן לגוון עם חיטת כוסמין, שיבולת שועל שלמה, ואף אורז לבן עגול או מלא. את החיטה מבשלים במים ודבש למשך שעה וחצי תוך ערבוב מתמיד בתהליך איטי המנפק גרגירים נימוחים ודביקים. בגרסה החלבית מבשלים את החיטה עם חלב וחמאה. מגוון פירות מיובשים קצוצים ושפע אגוזים מתווספים לעשורה הממותקת ליצירת מנה אחרונה מנחמת, ססגונית ומשביעה. תיבול העשורה משתנה ממדינה למדינה. יש המוסיפים קינמון, הל, מי זהר או מי ורדים להעשרת ניחוח המנה.

עשורה פירות מיובשים אגוזים ומי ורדים

החומרים (ל-4 מנות):

1 כוס חיטה שהושרתה ללילה

4 כוסות מים

5 כפות דבש

1 כפית קינמון

2 כפיות מי ורדים

2 כפות חמאה

5 משמשים קצוצים

2 דבלים קצוצות

5 תמרים קצוצים

5 שזיפים מיובשים קצוצים

25 גרם שקדים קצוצים

25 גרם אגוזי מלך קצוצים

25 גרם פיסטוקים קצוצים

להגשה: גרגירי רימון

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מניחים חיטה מסוננת ממי ההשרייה, מים, דבש וקינמון ומבשלים תוך בעבוע עדין עד התרככות וקבלת גרגירים רכים ומעט דביקים, כשעה וחצי או מעט יותר. מערבבים מדי כמה דקות במשך כל זמן הבישול. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.

מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומי ורדים ומערבבים היטב. מוסיפים פירות מיובשים קצוצים, אגוזים קצוצים ומגישים מיד עם גרגירי רימון.

.

עוד מתכוני עשורה של לימור תירוש:

עשורה רוזטה עם אגסים בסילאן וייןעשורה רוזטה עם אגסים בסילאן ויין

.

.

.

.

.

.

.

.

.

עשורה אפרסקים צלויים עם פיסטוק ושוקולדעשורה אפרסקים צלויים עם פיסטוק ושוקולד

.

.

.

.

.

.

.

.

.

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.