ערב פיצה ביתי

ערב פיצה הוא ערב אהוב על רבים שעורכים אותו לא פעם בביתם ומיישמים את כל השלבים עד להשגת הפיצה הביתית המושלמת! אם חשקה נפשכם בפיצה ביתית מפנקת, אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים! בדיוק לשם כך הכנו עבורכם את המדריך הבא, שנסו מותניים, לבשו סינר והתכוננו לערב של כיף אמיתי בניחוח איטלקי.

 

השלב הראשון: הכנת הבצק 

מאוד קל להכין בצק לפיצה, שכן הוא עשוי מחומרי גלם שקיימים בבתים של כמעט כולם. להכנתו תזדקקו לקמח לבן או 00 אם אתם ממש מקצועיים, שמן זית איכותי, שמרים יבשים, מלח, סוכר ומים חמימים.  

להכנת הבצק יש להמיס את השמרים בקערית קטנה עם מים חמימים ולתת להם להתמוסס בין 10-5 דקות. כשאתם רואים קצף, זה סימן שהשמרים שלכם מוכנים לפעולה! 

בקערה גדולה ערבבו הקמח עם המלח והסוכר, אחר כך צרו גומה במרכז והכניסו לתוכה את השמרים ושמן הזית ולושו הכול יחד. לאחר מכן הניחו לו לתפוח כשעתיים לפחות. חשוב מאוד ללוש אותו בשנית כדי להוציא ממנו את כל האוויר ורק אז לחלק אותו לפי הצורך.  

השלב השני: רידוד הבצק 

רגע לפני שאתם מקמחים את משטח העבודה שלכם, הדליקו את התנור וחממו אותו מראש לחום של לפחות 300 מעלות, אם יש לכם *אבן שמוט זה הזמן להכניס אותה לתנור ולתת לה להתחמם כדי לקבל את האפקט המרבי.  

כעת אתם יכולים להתחיל במלאכת הרידוד, קמחו את משטח העבודה שלכם והחלו לרדד את הבצק לעובי שאתם אוהבים.  

השלב השלישי: הרוטב 

כדי להכין רוטב לפיצה המשובחת שלכם תזדקקו לרוטב עגבניות אפשר גם מקופסת שימורים, שום טרי, מעט אורגנו מיובש, שמן זית, מלח ופלפל שחור. הכניסו את כל המרכיבים לקלחת קטנה ובשלו, הוסיפו מעט מים, שפרו תיבול ומרחו את הכמות שאתם אוהבים על גבי הבצק שלכם. 

השלב הרביעי: התוספות 

חוץ מלהוסיף על גבי הפיצה שלכם גבינה צהובה או גבינת מוצרלה, יש עוד עולם שלם של תוספות שמחכה רק לכם.  

בגזרת הגבינות תוכלו להוסיף לפיצה שלכם את הגבינות הללו: בולגרית, פטה, פרוסות של גבינת עיזים, צ'דר, פרמז'ן ועוד. 

בגזרת הירקות תוכלו להוסיף לפיצה שלכם את הירקות הללו: זיתים שחורים או ירוקים, פטריות, תירס, בצל, פלפלים, עגבניות, ארטישוק, בטטה ועוד. 

בגזרת הירוקים תוכלו לשדרג את הפיצה שלכם בטעמים עשירים ונפלאים אם תוסיפו גם: עלי בזיליקום טרי, ארוגולה, רוקט, עלי תרד ועוד. 

בגזרת החריפים תוכלו להוסיף לפיצה שלכם: פלפל אדום חריף, פלפל ירוק חריף, חלפיניו, צ'ילי אדום גרוס, פפריקה חריפה ועוד. 

כעת הוסיפו את הגבינות שאתם אוהבים ומעל פזרו את התוספות. השתדלו לא להגזים כדי שהפיצה שלכם לא תצא רטובה או ספוגה בנוזלים.  

את עשבי התיבול מומלץ להוסיף על הפיצה לאחר האפייה שלה ולא בזמן האפייה.  

*שלב חמישי: אפיית הפיצה 

מומלץ להעביר את הבצק שלכם לרשת של פיצה מיד לאחר הרידוד שלו, ורק אחר כך להניח עליו את התוספות. כך יהיה לכם יותר קל להכניס את הפיצה לתוך התנור לאפייה על גבי אבן השמוט. 

לאחר מכן יש לאפות את הפיצה כ-8 דקות. כאשר אתם רואים שהקרום של הפיצה מקבל גוון זהוב והגבינה נמסה, הפיצה שלכם מוכנה. 

הוציאו אותה בזהירות מן התנור, הניחו לה להתקרר כמה דקות ואחר כך חתכו אותה באמצעות גלגלת של פיצה.  

שלב שישי: הגשת הפיצה 

זהו, אתם מוכנים כעת לאכול את הפיצה הנהדרת מעשה ידיכם. תוכלו לשלב לצידה מגוון של רטבים חריפים כמו טבסקו, סרירצ'ה ואפילו איולי שיפקה, או תבלין לפיצה, תבלין של צ'ילי חריף ועוד. בתיאבון!