עלי פילו ממולאים בפרגית, אגוזים ושקדים

השף אלדד דהן מגיש: מתכון לפסטייה פרגית. מנה יפה וטעימה לשבת ולחג

עלי פילו ממולאים בפרגית

פסטייה פרגית

חומרים ל-4 סועדים

חצי קילו פרגית (כרעיים עוף מפורק)

30 גרם אגוזי מלך קלויים

30 גרם שקדים לבנים קלויים

50 גרם צימוקים בהירים

2 בצלים בינוניים קצוצים

1/2 צרור כוסברה טרייה קצוצה

3  כפות סוכר

1 כף סילאן

½ כפית קינמון

מלח פלפל לפי טעם

עלי פילו

קמח ומים להדבקת העלים

אופן ההכנה:

צורבים את הפרגיות במחבת חמה עד לסגירה מלאה, ומניחים בצד לקירור. לאחר מכן יש לקצוץ בסכין את הפרגית דק דק עד לקבלת מסה אחידה.

מטגנים את הבצל עד להזהבה, ומוספים את הסוכר, השקדים, האגוזים, הצימוקים, נתחי הפרגית והקינמון.

ממשיכים לבשל מעט ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה.

ממלאים את עלי הפילו ומגלגלים בצורת רול, מדביקים במעט קמח ומים ומהדקים היטב.

מכניסים לאפייה בתנור כ-20 דקות ב-180 מעלות עד  להזהבה.

הצעת הגשה:

לבזוק מעל מעט אבקת סוכר ומעט קינמון לצד ריבת שרי.

.

המתכון באדיבות השף אלדד דהן למתחם רויאל גרדן פ"ת.

צילום: אילן נחום